Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Annelik Duygusu

Annelik Duygusu
0
98

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Annelik Duygusu Bir yerde okudum ve fazla hoşuma gitti her anne olan kişinin bildiği şeyler bazıları ama ben genede paylaşmaktan yandan denedim şansımıannelikduygusu5c51762d2ae60alt Analık öyle yüce bir duygudur ki , alfabedeki tüm harfler bir araya gelse o duyguları anlatamaz , hiçbir kalem bunları tam manası ile yazamaz Annelik duygusu kız çocuğun yapısında vardır Daha küçükken eline oyuncak bir bebek versen ona sevgi ile sarılır , okşar , mama verir ve bağrına basar Abla olur kendinden küçüklere anne sevgisi ile şefkatle yaklaşır Evlenip bedeninde bir bebek oluşmaya başladığında onun kıpırdanışlarını sevgi ile izler Bebeği dünyaya geldiğinde yavrusu için bir çok zevklerinden vazgeçer, gecesini gündüzüne katar O hasta olduğunda onunla beraber ağrı çeker, onunla ateşlenir , onunla üşür Birçok süre onunla mutlu olur , onunla ağlar Anne için her şey bir yandan can paresi , bitanesi , yavrusu bir yandan olur Annelik o kadar bir duygudur oysa tüm sıkıntılara karşın onu çok fakat fazla sevmektir Analık çocuğu erginlik dönemine girdiğinde bazen onun göre küçümsenmeye, hor görülmeye , bağırıp azarlanmaya , her şeyi ben bilirim havalarına rağmen dayanma etmektir Ona zarar gelmesin diye yüreğinin titremesi , sabahlara kadar dua etmek , hatalı yollara düşmesin diye ellerini sıkı sıkı tutmak ve her şeye rağmen onu hala fazla sevmektir Seni çok kırsa , hakaret etse , hiçe saysa bile onu kusuruna bakmamak o benim parçam , yavrum diyerek bağrına sevgiyle basabilmektir Onu üniversiteye yolladığın , askere uğurladığın süre için kor alev gibi yansa onu özlediğinde burnunun direği sızlasa gözlerin dolu doymuş olsa bile hasretine katlanıp bağrına taş basarak ona takviye edinmek tüm özlemlerine karşın neşeyle gülümseyebilmek ona moral verebilmektir Annelik duygusu yavrunun birisine ilgi duyup aşık olduğunda sen ikinci plana atıldığını hissetsen de buna yavrunun mutluluğu için boyun eğip bir adım geride durup yüreğin burkulsa da gözlerin buharlı buharlı onun sevgisine hürmet gösterip mutluluğuyla mutlu olup onları çok sevmektir Annelik duygusu gün gelip yavrun kendi yuvasını kurup evinizden uçtuğunda onun sende kalan eşyalarını öpüp koklayıp göğsüne bastırıp hıçkıra hıçkıra ağlasan da albümleri karıştırıp bebeklik resimlerine bakarak hatıralara dalıp onun mutluluğu onun geleceği için Allah’a (cc) gönülden el açıp dua etmek onu tekrar tekrar , her koşulda fazla lakin fazla sevmektir Kısacası annelik hiç izine ayrılmadan , emekli olmadan , yoğun , yorucu bir ömür boyu karşılık beklemeden hizmet vermektir Ve bütün yorgunluğuna , üzüntülerine karşın yavrularını çok hoşlanmak onlarla mutlu olmaktır Bu hoş duyguyu sana tattırdığı için Allah’a şükretmektir  

858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt