
Annelerimizin Gerçek Un Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tereyağı
- 250 gram pudra şekeri
- 350 gram mısır unu
- 350 gram un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Annelerimizin Gerçek Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekerini karbonatı yaklaşık 6-7 dakika elle krem üzere olana kadar ben çırpıyoruz.
- Daha sonra unu azar azar denetimli bir halde ek edip yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur oluyor bu ölçüler inanın tam denk geliyor.
- Mandalina büyüklüğünde hamurlar alıp elde yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Üzerine ceviz yahut badem koyup 150 derecelik fırında üstü hafif renk alıncaya kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.