
Anneannemin Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta ( birinin akı üzeri için ayrılır )
- 4 su bardağı un ( 200 ml bardak ölçüsü)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- Susam
Anneannemin Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalardan birinin akı ve susam hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar koparıp önce üst tarafını ayırdığımız yumurta akına ardından susama batırıp tepsiye diziyoruz ve.
- Hamur toplarımızın üzerine bir bıçak yardımı ile artı şeklinde kesikler atıyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Anneannemin Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı