Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anne ve Babalara iletişimin anahtarları (1)

Hoş geldin! rozenna11 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Anne ve Babalara iletişimin anahtarları (1)
0
118

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Bir Profesöre öğrencileri sorar?
Hocam ,
Nasıl, böyle halden anlayan, araştımacı, sorumluluk sahibi, duyarlı ve sakinsiniz? Başarılarınızı kime, neye borçlusunuz?
Profesör; Bilmiyorumder Sonradan hatırlamaya çalışır edasıyla,
Söylediklerinize memnun oldum, teşekkür ederim
Lakin, beni iyi anlayan ve dinleyen anne babam vardı Diyerek bir anısını anlatır
Altı yaşlarındaydım, buzdolabını açtım Süt şişesini alırken düşürdüm Süt şişesi paramparça oldu, süt etrafa yayıldı, yer bembeyaz olmuştu
Neye uğradığımı şaşırdım kafam allak bullak oldu ve korktum Şişenin sesini duyan annem yanıma geldi
Durdu, baktı yere çömeldiomzuma elini koydu ağırbaşlı bir ses tonuyla;
Sütten bir göl olmuş dedi
Bir nefes aldımBiraz , rahatladım
Annem her yerde sakin bir sesle;
Hadi camlardan kayık yapıp yüzdürelim dedi Bende çömelmiş vaziyetteydim, onunla birlikte oynamaya başladık
Epey oynadıktan sonradan ben sakinleşmiştim Kalbimin çarpması durmuştu
Annem, bana
Burayı arındırmak için, süpürgeyle faraş mı istersin, yahut havluyu mu dedi? Profesör bunun gibi taktire şayan bir kaç örnek daha anlattı ailesi ile ilgili
Hemen , benzer şey bizim başımıza gelseydi ne olurdu sizce? Süt şişesinin sesini duyan annelerin çığlıklarını duyar gibiyim Kaçımızın annesi, bu kadar ağırbaşlı olabilirdi Yok mi?
Bakın Profesörün annesi
Çocuğu suçlamadan , azarlamadan, aşağılamadan , “neden uyarı etmedin diyerek sorgulamadan onu yatiştırıyor, Burayı kirlettin çabuk temizle, mecbursundemeden; Zaten gerçekleştirmek zorundasın mesajını vererek;
Burayı arındırmak için, süpürgeyle faraş mı istiyorsun? Yahut havluyu mu ?
İşte, sevgili anne ve babalar, çocukla iletişimde ,onları korkutmadan , suçlamadan, hayal kırıklığı yaratmadan kıyaslamadan, sevgiyle irtibat kurmalı Çocuklara defalarca önemlisin, değerlisin mesajını vermeli Minicik çabaları abartılmadan desteklenmeli ve yüreklendirilmelidir *

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt