Anne Usulü Kış Ayı Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- Tavuk but yada göğsü (100-150 gram kadar)
- 4 su bardağı kaynamış su (varsa yarısı tavuk suyu olabilir)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Nane
Anne Usulü Kış Ayı Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağı ve unu tencereye alalım.
- Unun kokusu çıkınca suyu ekleyelim, sürekli çırpalım ki topaklanmasın 5 dk sonra kaynamaya başlayınca didiklediğimiz tavuğu içine atalım.
- Kısık ateşde alalım. Kaynayınca arpa şehriyeleri ekleyelim.
- Çırpmaya devam edelim ki şehriyeler dibe çökmesin. Bu esnada tuzunu ayarlayalım.
- Yaklaşık 20 dk sonra ayrı tavada tereyağı ve naneyi kavuralım içine dökelim. 5 dk sonra ocaktan alalım.
- Limonla servis edelim.
Dipnot: Ben haşlanmış yada artan tavuklardan poşetleyip çorbalık buzluğa atarım sürekli, yoksa da önden haşlayıp suyuyla beraber kullanabilirsiniz.
Anne Usulü Kış Ayı Tavuk Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.