Anne Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- İnce kıyılmış maydanoz
- Beyaz peynir yahut lor peyniri
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün gereçleri yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırarak karıştırma kabına alalım.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım daha sonra maydanoz ve peynirle hazırladığımız iç harcı ceviz büyüklüğünde koparıp aldığımız hamurun içine koyarak poğaça biçimini verelim.
- hazırladığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten sonra 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Yumuşak kıvamlı tam bir anne poğaçası deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.