teknolojiuzmani
FD Üye

Anne Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardak yoğurt
- 1 su bardak zeytinyağ
- 1 adet yumurta sarısı içine beyazı dışına
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- Rendelenmiş köy peyniri
- Lor peyniri
- Maydanoz
- Kırmızı pul biber
Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcı hazırlanır.
- Daha sonra hamuru için un hariç tüm materyaller karıştırılır.
- En son unu denetimli eklenir. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olmalı.
- Daha sonra ise iç harcından ekleyip istediğiniz formu vererek tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta beyazı sürülür ve susam atılır.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????