
Anne Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr. kıyma
- 1 büyük soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
- 2 diş sarımsak
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Anne Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı bir kaba alalım.
- Rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı ekleyelim ,sarımsağı rendeleyip ekleyelim.
- Ekmek içini ıslatıp kıyma mızın üstüne ek edelim.
- Kimyon, pul biber, toz kırmızı biber, karabiber ve tuzumuzu da ekleyip güzelce yoğuralım .
- Yoğurdumuz kıymayı istediğimiz halde şekillendirip dolapta dinlendirelim.
- İstediğimiz vakit köftelerimiz pişmeye hazırdır afiyet olsun.