teknolojiuzmani
FD Üye

Anne Keki Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı susam
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ ek edip çırpmaya devam edelim.
- 3 su bardağı unu kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırıp eleyerek karışıma ek edelim.
- Tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştıralım.
- Akışkan bir kıvam elde edelim.
- Fırın tepsisini evvel uygunca yağlayıp sonra unlayalım.
- Karışımı tepsiye dökelim.
- Üzerine susamı güzelce yayalım.
- Evvelden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı