Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 yahut 1,5 su bardağı şeker (isteğe bağlı ölçü)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un (elenmiş)
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker güzelce köpük köpük olana kadar çırpılır (max. 4-5 dk) .
- Ardından süt ve sıvı yağ eklenir hepsi güzelce karıştırılır .
- Daha sonra üzerine elenmiş un, kakao, vanilya ve kabartma tozu da elenerek eklenip yeterlice karıştırılarak yağlanmış kek kalıbına dökülür.
- 180’ de 20-25 dk pişirilir.
- Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediği denetim edilir. ( içeriği isteğe bağlı çeşitlendirilip değiştirilerek yapılabilir örn: kakao, portakal limon kabuğu, havuç- ceviz eklenerek yapılabilir).