Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anne Guvercin

Anne Guvercin
0
159

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Anne Guvercin

Guzel bir yaz gunuydu Batur elinde sapan evlerinin yakınındaki ağaclıkta kuş avına cıkmıştı Gozleri radar gibi dikkatle cevreyi tarıyordu Birden arkasında bir ses duydu: ’Vurma kuşları’ Dondu, baktı Seslenen yabancı değildi Mahalle arkadaşı Sarper’di: “ Ne istersin şu kucuk yaratıklardan bilmem ki? Ne zararı var onların sana? Bırak otsunler, ucsunlar, kanat cırpsınlar “ Batur: “ Sarper yine mi sen? Bu kacıncı? İşime karışma demedim mi ben sana? Bak kuşları urkuttun, kacıp gittiler Kuş vurmak yasak mı yani? “ Sarper: “ Yasak tabii Şu sıralar kuş yavrularının buyume zamanı Batur: “ Amma yaptın ha Yasakmış Yasaksa yasak Kim bilecek benim kuş vurduğumu? Cevrede bir yığın kuş var Bir kuş vursam kuş kıtlığına kıran girmez ya, kuş nesli tukenmez ya Bana bak Sarper, sen iyi bir arkadaşsın, fakat şu kuş işine karışma “ dedi ve ses cıkarmamaya dikkat ederek usul usul ilerlemeye başladı Yirmi metre kadar gittikten sonra bir ağacın altında durdu Sapanını yukarıya doğru kaldırdı İyice nişan aldıktan sonra sapanındaki taşı fırlattı Taş hedefini bulmuştu Kuş yere duşerken aynı anda havalanan bir başka kuşun kanat sesleri duyuldu Batur az otesinde yere duşen kuşu aldı Kuş can cekişmekteydi Hemen kuşun kafasını kopardı Kendisine doğru yurumekte olan Sarper’e donerek: “ Nasıldım ama? Tek atışta hedef on ikiden Tık kafa gitti Tuylerini yoldum mu, kucuk bir ateş yakarım Cız bız Sonra deyme keyfime “ dedi

Arkadaşının sozlerine aldırış etmemesine icerleyen Sarper: “ Ne desem, ne soylesem boşuna Başkalarının senden daha iyi duşunebileceğini hicbir zaman kabul etmezsin zaten Vurduğun bir yabani guvercin yavrusu Yirmi gram et ya cıkar, ya cıkmaz Hem duşunmediğin bir şey var Bu yere duşerken kanat sesleri duymuştuk Herhalde anne guvercindi ucan Yabani guvercinler bildiğim kadarıyla kin tutarlar Yavrusunu vurmakla hic iyi yapmadın “ dedikten sonra geriye donerek hızlı adımlarla oradan uzaklaştı Batur daha sonra ağaclığın kenarında kucuk bir ateş yaktı Buraya gelirken yavru guvercinin tuylerini yolmuş ve ic organlarını temizlemişti Kuşu pişirmeye başladı Fakat arka tarafındaki ağaclardan birinde uzgun ve yaşlı bir cift gozun kendisini izlediğinin farkında bile değildi

Anne guvercin bir taraftan yavrusunu vuran cocuğu seyrederken, bir taraftan da duşunuyordu: “ Aslında elinde sapanla bir cocuğun bize doğru yaklaştığını gormesek, duymasak bile hissederiz Fakat biz kuşlar, ağac dalları uzerinde otururken dalar gideriz Gecmişi duşunuruz Hatıralar gozlerimiz onunde canlanır Doğrularımız, yanlışlarımız aklımıza gelir Coğu zaman da hayaller kurarız Bunlar genellikle tadını damağımızda hissedeceğimiz hayallerdir Yani gercek olmasını istediğimiz İşte bu gibi durumlarda bir sapanın veya bir tufeğin bize doğru nişanlandığını gormemiz yahut yaklaşan birinin hışırtısını, ayak seslerini duymamız mumkun değildir Biricik yavruma ucmayı oğretiyordum Yavrum cok yorulmuştu Bir ağacın dalına konduk, dinleniyorduk Etraftaki ağaclar kuş doluydu ve sanırım coğu da benim gibi hayallere dalmıştı Kut diye bir ses duydum ve yavrumun feryadı ile kendime geldim Baktım yavrum vurulmuş duşuyordu Kanatlarımı cırptım ve uctum Havada geniş bir daire cizdikten sonra olayın olduğu yere dondum Cevrede kuş yoktu, hepsi kacıp gitmişlerdi Olayın nasıl olduğunu kuşlardan sorar, oğrenirim Neyse bırakayım şimdi bunları duşunmeyi Yavrumu vuran cocuk kalktı, gidiyor Gozden kaybetmeden takip edeyim şunu Evinin nerede olduğunu oğrenirim hic olmazsa “

Batur yolda gorduğu bir arkadaşıyla konuştuktan sonra oturdukları apartmanın kapısından iceriye girdi Oturdukları daire 4 kattaydı Anne guvercin karşı sokaktaki bir apartmanın catısında saatlerce bekledi Akşam olunca odaların, salonların ışıkları yanmaya başladı Yavrusunu vuran cocuğun girdiği binanın oda ve salonlarını kontrol etmeye başladı Ortulmeyen veya aralık bırakılan perdelerin arkasından iceri bakıyordu 4 kattaki balkonun korkuluk demirlerinin uzerine kondu Şoyle bir etrafına bakındı, bir tehlike var mı diye Sonra ağır ağır başını pencere tarafına doğru cevirdi Perdesi kapatılmamış pencereden icerisi rahatlıkla gorunuyordu Ve onu gordu…tam karşıda oturmuş, yanındaki birkac kişiye bir şeyler anlatıyordu Elkol hareketleri yapıyor, kahkahalarla guluyor, etrafındakileri gulduruyordu Onun son derece neşeli hali icini sızlattı Bu sahneyi daha fazla gormeye dayanamadı, kanatlarını cırptı ve simsiyah gokyuzune doğru ucup gitti Daha sonraki gunlerde Batur evlerinin yakınındaki ağaclıkta sık sık kuş avına cıktı Fakat hayret!Her zaman pek cok kuşun bulunduğu bu ağaclıkta bir tek kuşa rastlayamıyordu