Anne Elinden Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk but
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un (hafif tepeli)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Gereğince tuz
- Tavuğu haşladığımız su(6 su bardağı)
- Çorbanızı limon suyu ile servis yapmanızı öneririm
Anne Elinden Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk butları yıkanarak tencereye alınır.
- Üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz koyularak pişirilir.
- Pişen tavuğun suyunu çorbada kullanmak üzere başka bir kaba aktaralım ve tavuk butlarını soğumaya bırakılır.
- Soğuyan tavuk butlarını elimizle didikleyip kenara alalım.
- Tencereye tereyağ koyup eritelim, unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Salça ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Rendelenmiş sarımsak ve 6 su bardağı et suyu ek edelim suyu kaynamaya bırakalım.
- 5-6 dk kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuk etlerini ek edelim ve çorbamız kaynayınca ocağın altını orta dereceye getirelim .
- 10 dk pişirerek ocağımızı kapatalım.Eğer kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz
- Dilerseniz baharat olarak 1 tatlı kaşığı kuru nane ek edebilirsiniz.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
.
Anne Elinden Şifa Deposu Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.