Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anne Çocuk Egitim Programı

Anne Çocuk Egitim Programı
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Anne Cocuk Egitim Programı nedir,
Anne çocuk Egitim Programı hakkında data,
Anne çocuk Egitim Programı

Sivil toplum kuruluşu ve devlet işbirliğinin başarılı bir örneği
8 takvim temel eğitimin başarısı, nitelikli ve yaygın okulöncesi eğitime bağlıdır Bugün, Türkiye'de 46 yaş arası çocukların sadece % 21'i eğitim kurumlarınca verilen okulöncesi eğitimden yararlanmaktadır böylece AÇEV, eğitim kurumlarınca bahşedilen okulöncesi eğitimden kullanım imkânı olmayan çocuklara yönelik programlar düzenleyerek, 8 takvim eğitime takviye vermektedir

Bu programların temeli olan Anne Çocuk Eğitim Programı (AÇEP), AÇEV kadar geliştirilmiş ve uygulamaları uzun bir zaman birlikte yürütüldükten sonra Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü'ne devredilmiştir Halen, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bir eğitim programı olarak uygulanmakta olan, Sivil Toplum Kuruluşları ve devlet işbirliğinin en başarılı örneklerinden biridir

Bu program, Milli Eğitim Bakanlığı dışarıya, TC Başbakanlık Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ile işbirliği çerçevesinde Toplum Merkezleri'nde de uygulanmaktadır

Yapılan bilimsel incelemeler, 06 yaş arası erken çocukluk eğitimi alamayanların, zihinsel, hissi, sosyal ve fiziki gelişimlerinin beceriksiz kaldığını, bu nedenle okuldaki başarılarının ve eğitim hayatını sürdürme oranlarının düşük olduğunu göstermektedir Oysa, annebaba gibi çocuğun yakın çevresinin bilinçlendirilmesi bu negatif koşulları ortadan kaldırmaktadır

Anne Çocuk Eğitim Programı nedir ?
Anne Çocuk Eğitim Programı, Türkiye'deki 56 yaş arası mektep öncesi eğitimi sorununa çözüm olarak geliştirilmiş, bilimsel temelli olarak, ev merkezli bir eğitim programıdır

Bu programda, aracısız olarak annelere ulaşılarak, 56 yaş okul öncesi eğitimi konusunda bilinçlendirmeye yönelik eğitimler verilmektedir Böylece, çocuğun eğitim ihtiyacı konut ortamında karşılanmaktadır

Anne Çocuk Eğitim Programı kimleri hedefliyor ?
Bu program, özellikle, okulöncesi eğitim alma imkânı bulamayan 56 yaş grubundaki çocukları ve annelerini hedeflemektedir

Anne Çocuk Eğitim Programı nasıl uygulanıyor ?
Bir Anne Çocuk Eğitim Programı kursu 25 hafta sürmekte ve yaklaşık 3 saatlik haftalık grup toplantılarıyla gerçekleştirilmektedir Programın uygulamasında AÇEV, Milli Eğitim Bakanlığı'na yan öğretmenler ve il koordinatörlerinin eğitimi konusundaki sorumluluğu, Ulusal Eğitim Bakanlığı bünyesindeki ekiplerle paylaşmaktadır Hizmet içi eğitim kapsamında düzenlenen dört haftalık seminerlere katılan öğretmenlerin temel görevi, her sene, 2025 kişinin katılabileceği iki kurs açmak, programı kullanmak ve annelere yönelik düzenli konut ziyaretleri yapmaktır

SHÇEK işbirliğinde ise, kurumun sosyal hizmet uzmanları, AÇEV'in düzenlediği eğitim seminerlerine katıldıktan sonra, Toplum Merkezleri'nde kurslar düzenlemektedir

Anne Çocuk Eğitim Programı'nın içeriği nedir ?
Program, 3 bölümden oluşmaktadır

Anne Yardım Programı

Kadın Üreme Sağlığı ve Aile Planlaması

Zihinsel Eğitim Programı (ZEP)

Anne Yardım Programı:
Her hafta sohbet biçiminde işlenen bu bölümde anneler, çocukların zihinsel, sosyal ve fiziki gelişimi, beslenmesi, hastalıkları, tuvalet eğitimi, disiplin yöntemleri ve iletişim konularında bilgilendirilmektedir

Kadın Üreme Sağlığı ve Aile Planlaması:
Sohbet biçiminde işlenen bu bölümde de anneler, kadın üreme sistemi, hamilelik ve doğum denetim yöntemleri hakkında bilgilendirilmektedir

Zihinsel Eğitim Programı:
Annelere, çocukları için verilen 8 öykü kitabı ve her biri 20 sayfadan oluşan 25 adet çalışma formuyla desteklenen Zihinsel Eğitim Programı, çocuğun zihinsel gelişiminin desteklenmesi ve okula iyi hazırlanmasını hedeflenmektedir

Bu formlarla sözel becerilerin gelişmesi için; kavramlar, elgöz koordinasyonu, hikaye anlama ve anlatma, yazma öncesi harfleri tanınma ve atama, görsel ve işitsel belleğin geliştirilmesi, dil kurallarının kullanılabilmesi konularında çocukla araştırmalar yapılmaktadır

Sayısal becerilerin geliştirilmesi için; rakamları ve geometrik şekilleri tanıma, sayma, eşleme ve okulöncesi aritmetik konuları ele alınmaktadır

Anne Çocuk Eğitim Programı'na nasıl başvurulur ?
Tamamen ücretsiz olan Anne Çocuk Eğitim Programı kurslarına, 6 yaşında çocuğu olan ve okuma yazma bilen her bayan başvurabilir Katılım için en yakın Irk Eğitim Merkezi'ne, Toplum Merkezi'ne veya AÇEV'e başvurarak kurs programları hakkında bilgi alınabilir

Anne Çocuk Eğitim Programı nasıl geliştirildi ?
Anne Çocuk Eğitim Programı, 19821991 yılları arasında uygulanan Erken Takviye Araştıma Projesinin verileri ışığında; Prof Dr Çiğdem Kağıtçıbaşı, Prof Dr Sevda Bekman, Prof Dr Diane Sunar tarafından geliştirilmiş, daha sonra AÇEV uzmanları Suzan Özkök, Hilal Kuşçul ve Nur Sucuka göre genişletilmiş ve 1993 yılında, AÇEV bünyesinde yaygın başvuru fırsatı bulmuştur Program, 10 yıldır, değerlendirmeler ışığında aralıksız geliştirilmektedir *