Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anne babaya ait karakterler yavrulara nasıl aktarılır?

0
465

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95

Anne ve babaya ait kalıtsal karakterler yavruya kromozomlarla taşınır Kromozomlar üzerindeki, canlıya ait karakterleri belirleyen ve bunların yavru döle aktarılmasını sağlayan faktörlere gen adı verilir Her kişilik bir çift gen kadar belirlenir Yumurta babaların bazı genleriyle annenin kimi genlerini alir Bu yüzden çocuğun anne babasına benzeme şansı yüksek olur *

Similar threads

Anne babaya ait karakterler yavrulara nasıl aktarılır? Anne ve babaya ait kalıtsal karakterler yavruya kromozomlarla taşınır Kromozomlar uzerindeki, canlıya ait karakterleri belirleyen ve bunların yavru dole aktarılmasını sağlayan faktorlere gen adı verilir Her karakter bir cift gen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
265
Her çocuk neden anne ve babasına aynı? Anne ve babaya ait ırsi karakterler yavruya kromozomlarla taşınır Kromozomlar üzerindeki, canlıya ait karakterleri belirleyen ve bunların yavru döle aktarılmasını sağlayan faktörlere gen adı verilir Her karakter bir çift gen göre belirlenir Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Her cocuk nicin anne ve babasına benzer? Anne ve babaya ait kalıtsal karakterler yavruya kromozomlarla taşınır Kromozomlar uzerindeki, canlıya ait karakterleri belirleyen ve bunların yavru dole aktarılmasını sağlayan faktorlere gen adı verilir Her karakter bir cift gen tarafından belirlenir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Kalıtım Konu anlatımı Kalıtım ve genetik konu anlatımı ozet Canlılardaki karakterlerin oluşumunu, yavru dollere gecişini ve canlılarda gozlenen ceşitliliğin nedenlerini inceleyen bilim dalına genetik veya kalıtım denir Canlıların sahip oldukları, anne veya babalarından aldıkları ozelliklere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Kalıtım Konu anlatımı Genetik ve genetik konu anlatımı özet Canlılardaki karakterlerin oluşumunu, yavru döllere geçişini ve canlılarda gözlenen çeşitliliğin nedenlerini inceleyen bilim dalına kalıtımsal ya da kalıtım denir Canlıların sahip oldukları, anne veya babalarından aldıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt