
Anne Açması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 paket kuru maya
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Üzerine;
- Süt
- Susam
Anne Açması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su ve süte maya katılır.
- Şeker ve tuz ilave edilip, karıştırılır.
- Daha sonra diğer malzemeleri karıştırılıp, alabildiği kadar un verilir.
- Ele yapışan bir hamur elde edilir.
- Yarım saat mayalandırılır ve sonra istediğin şekil verilerek tepsiye dizilir, tepside 15 dakika dinlendirilir.
- Üzerine süt sürülür, susam serpilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.