
Ansızın Gelen Konuğa Börek (Dolap İçin) Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket taze el açması yufka
- 2 paket sana yağ
- 2 adet sade soda
- Lor ve peynir (Beyaz peynir ve az ölçüde kaşar karışık)
- Biraz tuz (Peynir ve lor tuzluysa gerek yok)
- Pul biber
- Kara biber
- Maydanoz (Ben kullanmadım)
- Haşlanmış patates
- Salça
- Pul biber
- Kara biber
- Tuz
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Birdenbire Gelen Konuğa Börek (Dolap İçin) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 paket yağı eritip içerisine sade sodayı koyuyoruz. Yufkamızın birini seriyoruz. Yağlı karışımdan elimizle sürüyoruz yeterlice yediriyoruz her tarafını ben 8 e böldüm çok ülkü oluyor isteyen 16 ya da bölebilir her birini midye formunu vereceğiz.
- Kestiğimiz dilimi ince kısmından tutup daha geniş kısmına gerçek kendimize hakikat çekiyoruz. Sonra oluşan uçları birbiri üzerine alıyoruz.
- Ortada oluşan boşluğa iç harcımızdan ekliyoruz bir iki tatlı kaşığı kâfi sonra kalın kısmını kıvırarak uca yanlışsız sarıyoruz bir tepsiye aksi çevirip koyuyoruz.
- Öbür kesimlere da tıpkı biçimde yaptıktan sonra öteki kalan tüm yufkaya da sürecin birebirini yapıyoruz. Patates haşlayıp eziyoruz biraz sıvı yağla salçayı hafif kavurup içerisine haşlanmış ezilmiş patates koyup baharat koyuyoruz uygunca birbirine yediriyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Patatesli börek için de tüm serili yufkayı yeniden birebir formda yağlayıp 4 parmak kalınlığında olacak şeklde uzun uzun kesiyoruz uç kısmına patatesli harçtan koyup üçgen olacak halde bir sağa bir sola katlayarak muska formunu vererek sarıyoruz.
- Tüm kesimleri tıpkı biçimde yapıyoruz. Tek tek dizdiğimiz böreklerimizi dondurucu, buzluk nerede dondurabilirseniz yani orda yumuşaklığını kaybeden kadar bekletiyoruz.
- Sonra buzdolabı poşetlerine koyup istifliyoruz buzlukta. Konuk geldiğinde çabucak çıkarıp buzunu çözdürmeden yağlı kağıt serili tepsiye kullanacağımız kadarını çıkarıp üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam döküyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece 20- 25 dakika pişiriyoruz herkes fırınına nazaran ayarlasın.