Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anestezi Teknisyeni

Anestezi Teknisyeni
0
84

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Uyuşturma Teknisyeni uyuşturma bölümü puanları duyumsuzlaşma teknisyenliği puanları sağlık durumu iş lisesi bölümü olan üniversiteler açıköğretim Her türlü ameliyatta hastanın uyutulması (duyumsuzlaşma) ile ilgili tıbbi yöntemleri hekimin talimatına göre uygulayan ve hekime muavin olan kişidir GÖREVLER Anestezide kullanılacak vasıtagereci hazırlar, Hastanın ameliyathaneye alınmasını sağlar, Hastayı ameliyata hazırlar, hastanın özelliğine göre uyutmadan önce yiğitlik iğnesi yapar, Hissizlik uzmanı veya cerrahın kontrolünde hastanın yaşına, kilosuna ve sağlık durumu durumuna tarafından uyutucu madde (Narkoz) vererek hastayı uyutur, Ameliyat sonrası hastanın ameliyathaneden yoğun bakım ünitesine usulüne uygun olarak, naklini sağlar ve hasta kendine gelene kadar onu gözlem aşağı miktar KULLANILAN ALET VE MALZEMELER Anestezi cihazı (larangoskop), Endotrakeal tüp (gazların olduğu tüp), Duyumsuzlaşma ilaçları, Alkollü pamuk, Damlalıklı kazı seti, Turnike (kola bağlanan plastik) MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Duyu Yitimi teknisyeni edinmek isteyenlerin; Kesintisiz ayakta durması gerektiğinden, bedence sağlam, Kimyasal madde kokularına karşı allerjisi olmayan, Itinalı, sabırlı, titiz, sorumlu, Yönergeyi doğru anlayıp uygulayabilen kimseler olmaları gerekir ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Uyuşma teknisyenleri, ameliyat yapılan her türlü sağlık kurum ve kuruluşlarında kimyasal madde kokularının yoğun olduğu kapalı bir ortamda çalışırlar Meslektaşlarıyla, hastalarla, hemşirelerle, doktorlarla, öteki sağlık durumu personeli ile iletişimde bulunurlar ÇALIŞMA ALANLARI VE MESLEK BULMA OLANAKLARI Duyu Yitimi Teknisyenleri olarak devlet hastanesi, özel hastane, doğumevi, üniversite hastaneleri, özel klinikler gibi ameliyat yapılan her türlü afiyet kurumlarında çalışırlar Bu meslekte yetişen iş elamanları, rahatlıkla alanları ile ilgili iş bulabilirler İnsan sağlığı söz konusu oldukça meslekte yetişmiş elemana tekrar tekrar gereklilik duyulacaktır IŞ EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Bu mesleğin eğitimi; Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Durumu Iş Liselerinde Duyu Yitimi ve Hissizlik Teknisyenliği bölümlerinde verilmektedir IŞ EĞİTİMİNE GIRIŞ KOŞULLARI Afiyet Bakanlığına yan Sağlık meslek liselerine girebilmek için, ilköğretim okulu mezunu almak gerekmektedir Eğitim kurumuna kayıt diploma notu başarısı dikkate alınarak yapılmaktadır EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Sağlık Durumu iş liselerinin “Anestezi Bölümünde 4 yıl zaman ile eğitim verilmektedir Iş eğitiminde genel kültür derslerinin yanı sıra meslek dersleri ve uygulamalı dersler manâlı yer tutmaktadır MESLEKTE İLERLEME Sağlık Durumu Iş liselerinin “Hissizlik ve “Hissizlik Teknisyenliği bölümünden mezun olanlar, istedikleri taktirde, Anestezi, Duyu Yitimi Teknikerliği, Elektronörofizyoloji, Sağlık Durumu Kurumları İşletmeciği (Açıköğretim) ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler Sağlık iş lisesi “Duyumsuzlaşma Teknisyenliği bölümünü bitirenler “Anestezi Teknisyeni unvanıyla afiyet kurumu ve kuruluşlarında ödev alırlar Üniversitelere bağlı sıhhat hizmetleri iş yüksek okullarında 2 yıl süreyle verilen eğitim programını tamamladıklarında “Hissizlik Teknikeri unvanı almaya adalet kazanırlar BENZER MESLEKLER: Hemşire, Ebe, Hissizlik Teknikeri, Afiyet Memuru BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Mesleki eğitim boyunca gelir söz konusu değildir Uyuşma teknisyeni olarak mezun kişilerin Afiyet Bakanlığı göre ihtiyaçlar ölçüsünde Devlet Memurları Sınavını (DMS) kazananlar arasından seçme yapılarak atamaları yapılır ve 12 derecenin 3 kademesi ile göreve başlatılır Duyu Yitimi teknisyenleri 657 sayılı Devlet Memurları Yasasındaki özlük haklarına sahip olup öteki devlet memurlarından ayrı olarak Afiyet Hizmetleri Tazminatı adı altında maaşa ek olarak aidat alırlar “Uyuşturma Teknisyeni olarak göreve başlayan bir birey net asgari ücretin yaklaşık 2 katı dek ücret almaktadır Özel hastane, kurum ve kuruluşlarda çalışanlarda ise vergi daha artı olabilmektedir DAHA AYRINTILI VERI İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER İlgili Eğitim Kurumları, Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, Bünyesinde Iş Danışma Merkezi bulunan Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri  

858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt