Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Android 11 Kullanım Oranı, Android 10’un Gerisinde Kaldı

Android 11 Kullanım Oranı, Android 10’un Gerisinde Kaldı

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
android-11-kullanim-orani-android-10-un-gerisinde-kaldi.jpg

Google tarafından artık Android mobil işletim sisteminin aylık kullanım oranları rapor edilmiyor. Öte yandan Android Studio, ilgili işletim sistemi sürümlerinin yanı sıra 7 günlük bir süre boyunca Google Play Store’a erişen Android cihazların sayısını göstermeye devam ediyor.

android-11-kullanim-orani-android-10-un-gerisinde-kaldi-2.jpg

Bu verilere dayanarak, Android 10 şu anda herhangi bir Android sürümünün çoğu olan cihazların yüzde 26,5’inde çalışıyor. Geçen yılki Android 11 yüzde 24,2 ile ikinci sırada yer alırken, Android 12 cihazları için veriler henüz belirsiz durumda.

Sırada yüzde 18,2 ile Android 9 Pie yer alırken onu 13,7 pay ile Android 8 Oreo yüzde izliyor. Android 7 ve 7.1 Nougat yüzde 6,3 pay alırken, Android 6 Marshmallow yüzde 5,1’e sahip. Hala Android 5 Lollipop’ta çalışan kullanıcılar yaklaşık yüzde 3,9’u oluştururken Android 4.4 KitKat’ta bu oran yüzde 1,4. Listedeki en eski Android sürümü ise tüm cihazların yüzde 0,6’sı ile Android 4.1 Jelly Bean.

Similar threads

Android 11'in yayınlanmasının üzerinden 1 yılı geçmişken ve Android 12'nin dağıtımı bile başlamışken Google, Android işletim sistemi sürümlerinin kullanım oranlarını açıkladı. Yeni piyasaya çıkan akıllı telefonların Android 11 işletim sistemiyle geldiği düşünülünce, şu an en popüler işletim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Önümüzdeki aydan itibaren Android 12‘nin kararlı sürümünü dağıtmaya hazırlanan Google, bir yandan da Android 13 işletim sistemi için kollarını sıvamış durumda. Yeni Android sürümü hakkında henüz elle tutulabilir bir şey bulunmuyorken, geride bıraktığımız saatlerde yayınlanan raporlarla birlikte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Google'ın Android 12 sürümü henüz tamamlanmış final yapısına ulaşmamış olsa da – şirket kısa süre önce Android 12 Beta 3'ü piyasaya sürdü – bir sonraki büyük Android yenilemesi veya Android 13 ile ilgili sızıntılar şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) Gerrit'te...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Google’ın her ayın başında Android sürümlerinin kullanım oranlarını açıkladığı günleri hatırlıyor musunuz? Android kullanım oranları grafiği geçtiğimiz yıl Mayıs ayından bu yana yenilenmediği için güncel durum bilinmiyor. Google’ın bu istatistikleri yayınlamayı neden bıraktı? sorusuna...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Mobil işletim sistemlerinin kod isimlerini şekerleme ve tatlı isimlerinden seçen ve bunu yaparken harf sıralamasın da dikkat eden Google, Android 10 Q ile bu pratiğine son veriyor. Firma yaptığı açıklama ile bundan sonra mobil işletim sistemlerinin kod isimlerinin tatlı isimlerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
858,500Konular
982,392Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt