Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın ‘Andımız’ın kaldırılması için yaptığı itirazı gündemine alan Danıştay İdari Davalar Genel Heyeti, görüşmeyi erteledi. İtirazın görüşülmesi için şura üyelerinden 7'sinin değiştirilmesi beklendiği argüman edildi.
Danıştay İdari Dava Daireleri Şurası'nın, Danıştay 8. Dairesi tarafından alınan ilkokullarda Andımız 'ın okutulmasına ait kararını evvel onayıp sonra Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın başvurusu üzerine iptal etmesinin altından dikkati çeken argümanlar çıktı.
"Gündeme alınmasına karşın görüşülmedi"
Danıştay İdari Dava Daireleri Heyeti'ne yapılan son itiraz, gündeme alınmasına karşın görüşülmedi. Argümana nazaran itirazın görüşülmesi için konsey üyelerinden 7'sinin değiştirilmesi beklendi. Çoğunluk sağlanması üzerine dava ele alındı.
Yargıtay Onursal Üyesi Ali Suat Ertosun, Andımız'ın kaldırılmasına karşı kendisi ve yeğeni ismine dava açmıştı.
"Danıştay nezdinde kararın düzeltilmesi için teşebbüste bulunacağız"
Sözcü’den Hürmet Öztürk’ün haberine nazaran, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın ‘Andımız’ın kaldırılması için yaptığı itirazı gündemine alan Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu’nun görüşmeyi erteleyip 7 heyet üyesinin değişmesinin akabinde davayı ele aldığı belirtildi.
Davanın peşini bırakmayacağını kaydeden Ertosun "Anayasa Mahkemesi'ne ferdi müracaatta bulunacağız. Sonuna kadar çaba edeceğim " dedi. Davacılardan Türk Eğitim Sen'in Genel Lideri Galip Geylan de "Danıştay nezdinde kararın düzeltilmesi için teşebbüste bulunacağız. Aksi durumda AYM'ye başvurarak türel süreci sonuna kadar sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.
Ne olmuştu?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.