Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

anaokulu dönemi çocuklarda eğitim

anaokulu dönemi çocuklarda eğitim
0
68

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
çocuk yuvası dönemi çocuklarda eğitim ( 26 Haziran 2006 Umutlar Sönmesin Rehabilitasyon Merkezi ) Çocuklarımızda oturma alışkanlıkları, çevresel faktörler, gıda alışkanlıkları ve psikolojik faktörlere tabi olarak gelişebilen bazı postüral bozukluklar erken tespit edilebilir ve tedaviye bile gerek kalmadan bazı önerilerle düzeltilebilir Önlem alınmayan durumlarda ise bu bozukluklar kalıcı birer beden bozukluğuna ve hatta sakatlığa yol açabilir GAYE: Değerlendirmeye alınacak çocuklarda postüral bozuklukların saptanması, sebeplerinin tespit edilmesi, bu bozuklukların giderilmesi, ilerleyen yaşlarda oluşabilecek deformitelerin önlenmesi ve tedaviye karşın olarak ailelerin bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve yönlendirilmesi Değerlendirmede Licht ve Asher’in geliştirmiş olduğu postür değerleme formu modifiye olarak kullanılacaktır POSTÜR NEDİR? Gövde kısımlarının birbirleriyle olan ilişkileri, birbirlerine göre pozisyonları ve dizilimleridir Statik ve dinamik olarak ikiye ayrılır Durağan postür; cisim kısımları hareketsizken oturma ayakta durma ve yatma sırasındaki postürdür Devingen postür; beden kısımları hareket halindeyken vücudun pozisyonudur İDEAL POSTÜR NASIL OLMALIDIR? Gövde asgari seviyede enerji harcamalı, kaslar gereğinden pozitif gergin olmamalı, ceset ağırlığı eşit bir yayma göstermeli, eklemlere pozitif önem binmemeli ve yük merkezi takviye yüzeyleri üstünde tutulmalıdır NELER DEĞERLENDİRİLİR? Vücudun önden arkadan ve yana yapılan değerlendirmelerinde ayaklarda, etap bileği eklemlerinde, dizlerde, kalçada, omurgada, omuzlarda, kollarda, boyunda ve diğer biçimsizlik, eğrilik, asimetri, zirve farkı, kas dengesizliği olup olmadığı değerlendirilir Hem uzman psikologlarımız kadar Burdon (uyarı testi) yapılır Psikolog Zühre Çelen kaynakhanemizcom  

858,505Konular
982,680Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt