iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2550 gr şeker
150 ml su
150 ml beyaz şarap
2 küçük ananas ya da 500 gr konserve ananas
350 gr siyah üzüm, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış
HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar hafifçe ısıtın Şarabı ekleyip soğumaya bırakın
Ananasların baş yapraklı kısmını bırakıp 3 kısma ayrın Keskin bir bıçak kullanarak dikkatlice dış kabuktan 1 cm kalacak şekilde ananasın iç kısmını kesin Kestiğiniz parçayı küp küp kesip yarım üzümlerle birlikte şuruba karıştırın
Servis yapmak için: Ananas kabuklarını servis tabaklarına koyup meyvelerle doldurun Kaşıkla şuruptan üzerine döküp üzerini kapatıp en az 1 saat buzdolabında tutun Konserve ananas kullanıyorsanız servis için ayrı kap bulundurun
SERVİS ÖNERiLERi: Yoğurtla sunabilirsiniz
DİKKAT: Taze ananas kullanıyorsanız kabuğunu keserken delmemeye çalışın Aksi takdirde şurup akacaktır
2550 gr şeker
150 ml su
150 ml beyaz şarap
2 küçük ananas ya da 500 gr konserve ananas
350 gr siyah üzüm, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış
HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar hafifçe ısıtın Şarabı ekleyip soğumaya bırakın
Ananasların baş yapraklı kısmını bırakıp 3 kısma ayrın Keskin bir bıçak kullanarak dikkatlice dış kabuktan 1 cm kalacak şekilde ananasın iç kısmını kesin Kestiğiniz parçayı küp küp kesip yarım üzümlerle birlikte şuruba karıştırın
Servis yapmak için: Ananas kabuklarını servis tabaklarına koyup meyvelerle doldurun Kaşıkla şuruptan üzerine döküp üzerini kapatıp en az 1 saat buzdolabında tutun Konserve ananas kullanıyorsanız servis için ayrı kap bulundurun
SERVİS ÖNERiLERi: Yoğurtla sunabilirsiniz
DİKKAT: Taze ananas kullanıyorsanız kabuğunu keserken delmemeye çalışın Aksi takdirde şurup akacaktır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.