iltasyazilim
FD Üye
Ananas Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*Ananas orta sert
*3 su bardağı şeker
*1 su bardağı elma suyu naturel sıkma
*1 çay kaşığı limon tuzu
*1 çay kaşığı dolusu tereyağı
Ananas Reçeli Tarifi Yapılışı Ananas soyun tepesinden tutun tırtılı bir bıçak yardımı ile file yaparak yanı çevrilerek iç meyve ortaya çıkar yuvarlak kesin ya da direkt ortaya kadar bıçaklar girip parçalar iri kareler yapın (göbek atılır serttir çünkü) İlk 7 dakika orta ateşte pişirilir ananas suyunuz verir Daha sonra*elma suyu eklenir, şeker üzerine dökülür şekeri çeksin diye 710*dakika kadar kaynatılır Yağı da ekleyin bu arada küfü önler köpük yapmaz son 5*dk*için limon tuzu konur kapatılır Temiz kavanoza konulup sıcak sıcak kapak kapatılır*3 Gün açıp yenir yazlıklar için haftasına yenisi yapılan reçeller az ve çeşit sevenler için benim gibi böyle yapıyorum saatlerce bekleme yok, yok şekeri geceden çeksin bu yöntemle ben yapıyorum reçellerimi meyveyi şokluyorum Özünü kokusunu çıkarıyor ilk aşamada 7 Dakikada kendi suyu ile sonra şeker içine işliyor kısık ateşte kaynama 3 bölüm de konserve ediyor meyveyi Bozulmaması için limontuzu ile son aşamada hem ekşiliği ayarlıyor hemde raf ömrünü artırıyor katılaşması için kullanıyoruz bu felsefe ile her şeyi reçele çevirebiliyorum Afiyet olsun
Not: baharatlardan bile reçel yapılıyor biliyor muydunuz yenile bilen çiçeklerden gül, menekşe, papatya, nane vs internete örnekleri var ülkelere göre değişiyor
*Ananas orta sert
*3 su bardağı şeker
*1 su bardağı elma suyu naturel sıkma
*1 çay kaşığı limon tuzu
*1 çay kaşığı dolusu tereyağı
Ananas Reçeli Tarifi Yapılışı Ananas soyun tepesinden tutun tırtılı bir bıçak yardımı ile file yaparak yanı çevrilerek iç meyve ortaya çıkar yuvarlak kesin ya da direkt ortaya kadar bıçaklar girip parçalar iri kareler yapın (göbek atılır serttir çünkü) İlk 7 dakika orta ateşte pişirilir ananas suyunuz verir Daha sonra*elma suyu eklenir, şeker üzerine dökülür şekeri çeksin diye 710*dakika kadar kaynatılır Yağı da ekleyin bu arada küfü önler köpük yapmaz son 5*dk*için limon tuzu konur kapatılır Temiz kavanoza konulup sıcak sıcak kapak kapatılır*3 Gün açıp yenir yazlıklar için haftasına yenisi yapılan reçeller az ve çeşit sevenler için benim gibi böyle yapıyorum saatlerce bekleme yok, yok şekeri geceden çeksin bu yöntemle ben yapıyorum reçellerimi meyveyi şokluyorum Özünü kokusunu çıkarıyor ilk aşamada 7 Dakikada kendi suyu ile sonra şeker içine işliyor kısık ateşte kaynama 3 bölüm de konserve ediyor meyveyi Bozulmaması için limontuzu ile son aşamada hem ekşiliği ayarlıyor hemde raf ömrünü artırıyor katılaşması için kullanıyoruz bu felsefe ile her şeyi reçele çevirebiliyorum Afiyet olsun
Not: baharatlardan bile reçel yapılıyor biliyor muydunuz yenile bilen çiçeklerden gül, menekşe, papatya, nane vs internete örnekleri var ülkelere göre değişiyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.