nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Ananas Faydaları Nelerdir,Ananas Faydaları ,
Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin bir kaynağıdır
Antioksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir
Sağlıklı bir diyet meyvesidir
Ananas kilo verdirir Ananas insan vücudunun gereklilik duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır
Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir
Dolayısıyla her gün yemekte ananas veya ananas suyu tüketilebilir
Ama yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir
Ananas C vitamini yönünden zengin bir besin olduğu için bol miktarda tüketilmesi gerekmektedir
C vitamini bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasında, kulak enfeksiyonlarında, soğuk algınlığı ve griplerde de çok etkilidir
C vitamini vücudun suda çözünebilen antioksidanıdır ve vücudun suyla dolu olan bütün bölümlerini, hücrelere saldırgan ve zarar veren hür radikallerin saldırılarından korur
Lifli bir gıda olduğu için kroner kalp hastalıkları riskini azaltır *Doymuş yağ oranını ve kolestrolü düşürdüğü için tekrar kroner yürek hastalığı riskini azaltır
Vücuttaki sodyum oranını azalttığı için de yüksek kan basıncı riskini azaltır
Sindirim sistemine Yardımcı ve Doğal Iltihap Önleyicidir
Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain bir uçtan bir uca sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de mucizevi bir biçimde azaltır
Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın yardımsever olduğu görülmektedir
Bromelainin cerahat önleyici etkisini çoğaltmak için ananas öğünler aralarında kimsesiz yenilmelidir Bu sayede ananasın içinde yer alan enzimlerin tamamının yalnızca sindirime asistan olacak biçimde kullanılmasının önüne geçilmiş olunur
Vücuttaki yağı azaltarak kanser riskini azaltır
Özgür radikallerin, damarların tıkanmasını ve kalp hastalıklarını artırdığı, solunum yollarının spazm geçirmesi olasılığını artırarak astım nöbetlerine yol açtığı, sütun hücrelerine zarar vererek kolon kanserine ortam hazırladığı, eklem ağrılarını artırdığı, osteoartrit ve romatizmal artrit rahatsızlıklarında sakatlanma riskini artırdığı ortaya çıkarılmıştır
Enerji Üretimi ve Antioksidan Müdafası için Manganez, Thiamin(B1 Vitamini) ve Riboflavin
Manganez enerji üretimi ve antioksidan müdafası için zorunlu olan birkaç enzim yönünden çok değerli kofaktördür Manganeze ilave olarak ananas, yine enerji üretimi için zorunlu olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir
*
Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin bir kaynağıdır
Antioksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir
Sağlıklı bir diyet meyvesidir
Ananas kilo verdirir Ananas insan vücudunun gereklilik duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır
Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir
Dolayısıyla her gün yemekte ananas veya ananas suyu tüketilebilir
Ama yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir
Ananas C vitamini yönünden zengin bir besin olduğu için bol miktarda tüketilmesi gerekmektedir
C vitamini bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasında, kulak enfeksiyonlarında, soğuk algınlığı ve griplerde de çok etkilidir
C vitamini vücudun suda çözünebilen antioksidanıdır ve vücudun suyla dolu olan bütün bölümlerini, hücrelere saldırgan ve zarar veren hür radikallerin saldırılarından korur
Lifli bir gıda olduğu için kroner kalp hastalıkları riskini azaltır *Doymuş yağ oranını ve kolestrolü düşürdüğü için tekrar kroner yürek hastalığı riskini azaltır
Vücuttaki sodyum oranını azalttığı için de yüksek kan basıncı riskini azaltır
Sindirim sistemine Yardımcı ve Doğal Iltihap Önleyicidir
Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain bir uçtan bir uca sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de mucizevi bir biçimde azaltır
Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın yardımsever olduğu görülmektedir
Bromelainin cerahat önleyici etkisini çoğaltmak için ananas öğünler aralarında kimsesiz yenilmelidir Bu sayede ananasın içinde yer alan enzimlerin tamamının yalnızca sindirime asistan olacak biçimde kullanılmasının önüne geçilmiş olunur
Vücuttaki yağı azaltarak kanser riskini azaltır
Özgür radikallerin, damarların tıkanmasını ve kalp hastalıklarını artırdığı, solunum yollarının spazm geçirmesi olasılığını artırarak astım nöbetlerine yol açtığı, sütun hücrelerine zarar vererek kolon kanserine ortam hazırladığı, eklem ağrılarını artırdığı, osteoartrit ve romatizmal artrit rahatsızlıklarında sakatlanma riskini artırdığı ortaya çıkarılmıştır
Enerji Üretimi ve Antioksidan Müdafası için Manganez, Thiamin(B1 Vitamini) ve Riboflavin
Manganez enerji üretimi ve antioksidan müdafası için zorunlu olan birkaç enzim yönünden çok değerli kofaktördür Manganeze ilave olarak ananas, yine enerji üretimi için zorunlu olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir
*