Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anadolu Ticaret Meslek Liseleri

Anadolu Ticaret Meslek Liseleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Anadolu Ticaret Iş Liselerinde, Türk Millî Eğitimin genel amaçlarına ve esas ilkelerine uygun şekilde; öğrencilere ortaöğretim seviyesinde minimum iki taraflı bir genel kültür belirlemek suretiyle onlara kişi ve toplumun sorunlarını tanıtmak, çözüm yolları çağırmak ve yurdun hesaplı, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak bilincini ve gücünü kazandırma amacına yönelik, meslekî ve teknik alanlarda mesleki formasyon kazandıran, öğrencileri alaka, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda hayata, meslek alanlarına ve yükseköğretime hazırlayan programlar uygulanmaktadır

Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Perakende, Ofis Yönetimi ve Sekreterlik, Bilişim Teknolojileri, ElektrikElektronik Teknolojileri ve Ulaştırma Alanlarında millet ve özel sektörde tahsis alacak veya kendi başına iş yapabilecek, tanıdık olmayan dil bilir nitelikli insan gücünün yetiştirildiği ilköğretim üzerine dört yıl eğitimöğretim veren okullardır

Uygulanan programlar ile öğrencilere, alanı ve mesleği ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, yeniliğe ve değişime düzen sağlayabilen, çevresindeki insanlarla dinç iletişim kurabilen, hedeflerini belirleyip bunlara gelmek için girişimlerde bulunabilen, becerikli, gelişime ve eleştiriye açık ve meslekî yeterliklere sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmiştir

Bu okullarımızda 9 derslik bütün genel, meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında olduğu gibi ortaktır 9 sınıfın sonunda öğrenci alaka duyduğu alanı belirler ve 10 sınıfta bu alanda eğitimöğretime başlar Alanda yer alan tüm dallara karşın ortak yeterlikleri kazandıran dersler ağırlıklı olarak 10 ve 11 sınıfta verilmektedir 12 sınıfta diplomaya götüren meslekî yeterlikleri içeren dersler yer almaktadır

Öğrenciler; 10 ’uncu sınıfın sonunda sektörel ihtiyaçlar, okulun donanımı, hoca durumu ve fizikî kapasitesi ile sahip oldukları yeterlikleri de dikkate alarak işdal seçimi yaparlar Öğrencilerin alan ve dal seçimlerinde mesleklerin bölgesel istihdam imkânları da dikkate alınırProgramı tamamlayarak mezun olan öğrenci, bölge diploması alarak yüksek öğrenime de devam edebilir Mezun olan öğrenci öğrenimi esnasında seçtiği daldameslekte kazandığı yeterliklerin karşılığında sertifika da almaya yargı kazanır Öğretim programının herhangi bir yılından ayrılan öğrencinin kazandığı yeterlikler sertifika programlarında değerlendirilir

Anadolu Ticaret Meslek Liselerinde Uygulanan Bir Takım Bölge Programları

Muhasebe Ve Finansman

Bilgisayarlı Muhasebe Elemanlığı

Dış Ticaret Ofis Elemanlığı

Finans ve Borsa Hizmetleri Elemanlığı

Pazarlama Ve Perakende

Satış Elemanlığı

Sigortacılık

Emlak Komisyonculuğu

Bilişim Teknolojileri

Ağ İşletmenliği

Web Programcılığı

Veri Tabanı Programcılığı

Bilgisayar Teknik Servis

Ofis Yönetimi Ve Sekreterlik

Idareci Sekreterliği

Ticaret Sekreterliği

Hukuk Sekreterliği

Tıp Sekreterliği

Ulaştırma Hizmetleri

Lojistik

ElektronikElektronik Teknolojisi

Büro Makineleri Teknik Servisi

Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi

Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Yenileme

Görünüm ve Ses Sistemleri

Bu okullarımızda 9 derslik bütün genel, meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında olduğu gibi ortaktır 9 sınıfın sonunda öğrenci alaka duyduğu alanı belirler ve 10 sınıfta bu alanda eğitimöğretime başlar Alanda bulunan bütün dallara yönelik karşılıklı yeterlikleri kazandıran dersler ağırlıklı olarak 10 ve 11 sınıfta verilmektedir 12 sınıfta diplomaya götüren meslekî yeterlikleri içeren dersler yer almaktadır Öğrenciler; 10 ’uncu sınıfın sonunda sektörel ihtiyaçlar, okulun donanımı, hoca durumu ve fizikî kapasitesi ile sahip oldukları yeterlikleri de dikkate alarak meslekdal seçimi yaparlar Öğrencilerin alan ve dal seçimlerinde mesleklerin bölgesel istihdam imkânları da dikkate alınır Programı tamamlayarak mezun olan öğrenci, alan diploması alarak yüksek öğrenime de devam edebilir Mezun olan öğrenci öğrenimi sırasında seçtiği daldameslekte kazandığı yeterliklerin karşılığında sertifika da almaya hak kazanır Öğretim programının herhangi bir yılından ayrılan öğrencinin kazandığı yeterlikler sertifika programlarında değerlendirilir *

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt