Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Amuse-Bouche nedir? MasterChef Amuse-Bouche nasıl yapılır?

Amuse-Bouche nedir? MasterChef Amuse-Bouche nasıl yapılır?

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
amuse_bouche_nedir_masterchef_amuse_bouche_nasil_yapilir_1598523135_9435.jpg

Yemek servisinden önce sunulan ve şefin ikramı olan Amuse-Bouche, merak edilmeye başlayan konular arasında yer almaya başladı. MasterChef Türkiye 2020'de dokunulmazlık oyunu öncesi şeflerin yarışmacılardan istediği Amuse-Bouche'nin ne olduğu merak edildi. Peki, Amuse-Bouche nedir? Anlamı ne demek? Sorusunun yanıtı yazımızda.

Amuse-bouche kelimesi, gastronomide kullanılan Fransızca kökenli ve Türkçeye 'ağız eğlencesi' ya da 'damak hoşluğu' olarak geçen bir terimdir. Genellikle kaşıkla sunulan, şefin yaratıcılığını ortaya koyan ancak ana yemek önüne geçmeyen atıştırmalıklarına verilen bu isim Türkçe'de "Ağız Eğlenceliği" ya da "Damak Hoşluğu" diye çevrilebilir. Kaşık üzerinde sunulan ve şefin estetik yaratıcılığını konukların ve ana yemeğin önüne geçmeden ortaya koymasını sağlayan bir çeşit aperatiftir.

ahH0t_1598523459_4221.jpg

Bir şefin yeteneklerini ve ideallerini küçük ısırıklara dönüştürmesi olarak da tanımlayabileceğimiz “Amuse-bouche” tamamen müessesenin ikramı olarak sunulur ve menüde bulunmaz. Ana yemek siparişi alındıktan hemen sonra servis edilmesi uygun düşer.

MasterChef Türkiye'de adı geçen Amuse-bouche, genellikle uzakdoğu usülü çorba kaşıkları bu yemeklerin sunumları için tercih sebebidir. 
 
858,536Konular
981,823Mesajlar
32,328Kullanıcılar
Üst Alt