Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Altıncı Hastalık Roseola İnfantum hakkında bilgi

Altıncı Hastalık Roseola İnfantum hakkında bilgi
0
324

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Altıncı Hastalık Roseola İnfantum

Anne babaların altıncı rahatsızlık adıyla tanıdığı Roseola, herpes ailesinden bir virüsün yol açtığı döküntülü bir hastalıktır

Alev sebebiyle hastaneye götürülen bebeklerde sık görülen bir enfeksiyondur En sık 618 aylar aralarında, bazen diş sonuç ile birlikte görülür

Önce, bebekte 40 dereceye varabilen bir ateş görülür( Diş tümdengelim tek başına asla bu dek yüksek alev yapmaz ) Ateşin bu dek yüksek olması, anne babayı endişelendirir Bu endişe epeyce haklıdır, çünkü ateşe hassas bebeklerde ateşli havaleler görülebilir Ateş düşürücü alınca, bebeğin biraz daha keyifli olduğu görülür Bu yüksek ateşli dönem, 34 gün sürebilir Bu sırada bebekte yapılan muayenede, tanı koydurucu keskin bir semptom saptanmaz

Ateşli dönemin arkasından, bir anda alev kaybolur ve özellikle karoser, boyun ve kollarda solgun kırmızı döküntü ortaya çıkar İşte bundan böyle ateşin nedeni ve hastalığının adı belirlenmiş olmuştur Bağışıklık sistemi olağan olan çocuklarda, herhangi bir komplikasyona yol açmaz *

Similar threads

Altıncı Hastalık Roseola İnfantum Anne babaların altıncı hastalık adıyla tanıdığı Roseola, herpes ailesinden bir virusun yol actığı dokuntulu bir hastalıktır Ateş nedeniyle hastaneye goturulen bebeklerde sık gorulen bir enfeksiyondur En sık 618 aylar arasında, bazen diş cıkarma ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Roseola üç ay- altı yaş arasındaki çocukları etkileyen çok yaygın hafif viral hastalıklardan biridir. Bir kaç saat ile üç beş gün sürebilen yüksek ateş ve sonrasında kırmızı deri döküntüleri ile seyreder. Döküntü, bazen kızamık veya kızamıkçık ile karışabilir. Rozeola da en büyük risk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
209
Çocuğumun karnında sivilceli, pembemsi kırmızı bir döküntü var, altıncı hastalıkolabilir mi? Çocuğunuzda yakın zamanda yüksek ateş varsa ve ateş düştükten sonra sivilceli, kabarık veya düz, pembe döküntü varsa,roseola infantum veya altıncı hastalık olarak da adlandırılan roseola enfeksiyonu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Altıncı hastalık nedir? Altıncı hastalık, daha çok bebekleri ve küçük çocukları etkileyen yaygın bir viral enfeksiyondur. Genellikle birkaç gün boyunca devam eden ateş ve bu ateşi takip eden kırmızı döküntülere neden olur. Döküntüler korkutucu bir görüntüye neden olsa da, roseola hafif olma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
208
Bebekler veya fazla küçük çocuklarda yüksek ateş dışarıya herhangi bir semptom vermeden aralıksız ve ateşin düşmesiyle veya sonrasında kızamıkçık güya bir döküntünün ortaya çıkmasıyla beliren akut bir virüs enfeksiyonudur Hastalık en sık ilkbahar ve sonbaharda ortaya çıkar Minik yerel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
189
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt