Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Altın Çilek Türkiyede Nerede Yetişir

Altın Çilek Türkiyede Nerede Yetişir
0
130

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Altın Çilek Türkiyede Nerede Yetişir



Altın Çilek kurusu artık kilo belirlemek isteyenlerin ve ünlülerin gözdesi oldu

Yüksek lifli özelliğiyle metabolizmayı hızlandıran çilek, içeriğindeki C, B1, B2 ve A vitaminleriyle de hastalıklara aleyhinde siper oluyor

Güney Amerika ’da İnka eriği (Physalis) adıyla anılan, Türkiye ’de ise ‘altın çilek ’ diye adlandırılan bu altın renkli egzotik çilek, dünyada en çok lif barındıran ve kilo verdirmeye asistan olan bir meyve
Altın çilek pürüzsüz, basit şekil alan, parlak ve turuncusarı bir dış yüzeye sahiptir Özü sulu ve içerisinde fazla minik açık sarı çekirdekleri vardır Dinlendirildiğinde tadı tatlılaşır

Altın çilek, dairesel bir meyve olup ağırlığı 57 gram arasındadır Çapı az daha 2 cm ’dir Altın çilek taze iken doğal, kağıtımsı, sarımtırak, bir kabuk ile kaplıdır ve yenilebilmesi için çıkarılması gerekmektedir
Altın çilek taze olarak, kurutulmuş olarak tek başına veya meyve ve sebze salatalarında diğer ürünlerle beraber de tüketilebilir Hem çikolata ile kaplanıp tatlılarda da kullanılabilir Reçellerde, özel soslarda, keklerde vs kullanılabilir Altın çilek karışımlarda yada kimsesiz kullanılabilir Bu egzotik meyve bununla birlikte fazla sağlıklı ve tıbbi olarak çoğu faydaya sahiptir


Altın Çilek Nerede yetişir Genel Özellikleri:

Papaya Papaya bitkisi yapraklarını dökmeyen, tropikal bölgelerde yetişen büyük bir çalı veya ufak bir ağaçtır Meyveleri kavuna benzediği için ona kavun ağacı da denir Güneşli, sıcak, humuslu ve bol sulu topraklarda yetişir Dişi ve erkek papaya bitkileri ayrı olarak olup (arada bir birlikte); meyve üretmek için her ikisine de gereklilik vardır Meyveleri yaz aylarında iyice olgunlaştıktan daha sonra toplanır Bitkinin boyu türlerine göre 1,2 – 3,6 m aralarında olabilirOlgunlaşmamış papaya meyveleri; bir takım ülkelerde (Güney Amerika) sebze olarak pişirilmekte veya salatası yapılmaktadır

Papaya meyvesi; demir, kalsiyum, potasyum, fosfor mineralleri ile A, B1, B2, C vitaminleri ve karoten (carotene – kansere karşı koruyucu bir madde) açısından oldukça zengindir Fakat modern kullanımı, içerdiği bu vitamin ve minerallerin yanısıra, meyvelerinde bulunan bol miktardaki proteolitik enzimlerden (Proteinleri eriten ve sindiren enzimler: Papain, Papaya peptidaseA ) kaynaklanmaktadır Bu doğal enzimlerden en etkilisi olan papain ’ dir Papain ’ e, mide kadar salgılanan ve proteinleri sindirenparçalayan enzim olan pepsin ’ e benzerliği nedeniyle “Bitkisel Pepsin adı da verilir *
 
858,536Konular
981,822Mesajlar
32,327Kullanıcılar
alaljperenSon üye
Üst Alt