Almanların En Unlu Yemeği Nedir
Almanların En Meşhur Yemeği
Alman mutfağı, bolgeden bolgeye farklılık gostermektedir Bazı bolgelerin mutfak kulturu; Avusturya ve İsvicre'ninkine benzerdir
Alman mutfağının en unlu yemeklerini domuz etinden yapılan yemekler oluşturmaktadır Domuz eti Alman mutfağının vazgecilmezlerindendir
En populer sebzeler patates, lahana, havuc, şalgam, ıspanak ve fasulyedir
Alman yemekleri nadiren acı ve baharatlıdır en populer baharatlar maydanoz, defne, kekik, frenk soğanı, karabiber (cok az miktarda), ardıc meyvası ve kimyon'dur Yılbaşı zamanlarında yapılan tatlı keklerde ve bazende sosislerin hazırlanmasında coğunlukla kakule, anason tohumu ve tarcın kullanılır fakat bu baharatların Alman yemeklerinde kullanımı ise cok nadirdir Reyhan, adacayı, keklik otu ve kırmızı biber gibi diğer baharat ve otlar da son zamanlarda populerlik kazanmaktadır
Ulke capında pasta ve turta bakımından bir cok ceşit bulunmaktadır, en fazla tercih edileni ise taze meyvalardan yapılanlarıdır Elma, erik, vişne ve cilek duzenli olarak pastalarda kullanılan meyvalardır Quark peynirinden yapılan Cheesecake oldukca populerdir Schwarzwälder Kirschtorte kirazdan yapılan yine oldukca bilindik bir pastadır Alman coreği (deliksizdir), marmelatlı veya diğer tatlı dolgularla yapılan mayalı hamur toplarıdır ve bolgeden bolgeye değişmekle birlikte coğunlukla Berliner, Pfannkuchen, Kreppel veya Krapfen isimlerini almaktadır
Almanların En Meşhur Yemeği
Alman mutfağı, bolgeden bolgeye farklılık gostermektedir Bazı bolgelerin mutfak kulturu; Avusturya ve İsvicre'ninkine benzerdir
Alman mutfağının en unlu yemeklerini domuz etinden yapılan yemekler oluşturmaktadır Domuz eti Alman mutfağının vazgecilmezlerindendir
En populer sebzeler patates, lahana, havuc, şalgam, ıspanak ve fasulyedir
Alman yemekleri nadiren acı ve baharatlıdır en populer baharatlar maydanoz, defne, kekik, frenk soğanı, karabiber (cok az miktarda), ardıc meyvası ve kimyon'dur Yılbaşı zamanlarında yapılan tatlı keklerde ve bazende sosislerin hazırlanmasında coğunlukla kakule, anason tohumu ve tarcın kullanılır fakat bu baharatların Alman yemeklerinde kullanımı ise cok nadirdir Reyhan, adacayı, keklik otu ve kırmızı biber gibi diğer baharat ve otlar da son zamanlarda populerlik kazanmaktadır
Ulke capında pasta ve turta bakımından bir cok ceşit bulunmaktadır, en fazla tercih edileni ise taze meyvalardan yapılanlarıdır Elma, erik, vişne ve cilek duzenli olarak pastalarda kullanılan meyvalardır Quark peynirinden yapılan Cheesecake oldukca populerdir Schwarzwälder Kirschtorte kirazdan yapılan yine oldukca bilindik bir pastadır Alman coreği (deliksizdir), marmelatlı veya diğer tatlı dolgularla yapılan mayalı hamur toplarıdır ve bolgeden bolgeye değişmekle birlikte coğunlukla Berliner, Pfannkuchen, Kreppel veya Krapfen isimlerini almaktadır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.