Alman turşusu alman turşusu alman turşusu nasıl yapılır tipi turşu tarifi tipi turşu salatalık MALZEMELER 12 kg turşuluk salatalık 1 demet dereotu 1 kaşık tane karabiber 12 adet kuru soğan Tuz Toz şeker Sirke YAPILIŞI Salatalıkları yıkayıp en fazla 1 litrelik konserve kavanozlarına doldurun Üstüne 1 kaşık değin piyazlık doğranmış soğan, bir kaç dal dereotu,78 tane kararbiber, 1 akarsu bardağı dek sirke, 1 yemek kaşığı tuzlu,2 tatlı kaşığı şeker ve aldığı değin su ekleyip kapaklarını kapatın Kavanozları üstüne çıkacak değin su ile doldurduğunuz bir kazanda ocağa koyunKaynamaya başladıktan 5 dk sonradan ocağı söndürüp soğumasını bekleyip kavanozları sudan çıkarın