bilgisayarci
FD Üye

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak keki hazırlıyoruz. Bir kapta yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra kalan malzemeleri süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyip kekin hamurunu hazırlıyoruz.
- Kek hamurunu yağlayıp unladığımız yuvarlak borcama döküyoruz.
- 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayalım.
- Krema için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Kremanın altını kapadıktan sonra vanilya ve tereyağını ilave edip iyice karıştıralım ve kremamızı soğumaya bırakalım.
- Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölelim keklerin arasına tüm kremayı döküp eşit olarak yayalım.
- Kekin üst kısmını kapatın.
- Buzdolabında biraz soğuduktan sonra servis ederken üzerine pudra şekeriyle servis edebilirsiniz afiyet olsun
.