Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 3 Türk kahve fincanı toz şeker
- 1 Türk kahve fincanı sıcağa yakın su
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 Türk kahvesi fincanı un
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta yumurta ve şekeri koyulaşıp beyazlaşana kadar iyice çırpın.
- Ardından sıcağa yakın su ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Elenmiş un ,kabartma tozu ve vanilya koyup mikserin düşük ayarında malzemeleri karıştırın.
- Tabanına yağlı kağıt serilmiş kalıba harcı boşaltın. Kalıbı tezgaha 1-2 kere vurun hava kabarcıkları çıksın. (22-24-26 cm kalıp uygun olur)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin (Her fırının pişirme süresi değişebilir o yüzden kontrollü pişirmenizde fayda var)
- Pişen keki soğumaya bırakıp bu arada kremanızı hazırlayın.
- Muhallebisi için; bir tencerede yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tel çırpıcı ile karıştırın. Karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra yağ ve vanilya ekleyip karıştırın. Kaymak tutmaması için piştikten sonra çırpabilirsiniz.
- Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin alt tabanını bir servis tabağına yerleştirin.
- Üzerine muhallebiyi yayıp kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakın.
- Sonrasında pastanızın üzerine bolca pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.