Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Pastası için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet muz
- Pudra şekeri
Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pasta için derin bir kapta 3 yumurta ve şekeri 3 dakika çırpıyoruz.
- Sırasıyla sıvı yağ, süt, yoğurt, vanilyayı ilave ederek çırpalım.
- Unu ve kabartma tozunu da katıp karıştırarak 26 cm çapında fırın tepsisine yağlı kağıt serip aktaralım.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 25 dakika pişirelim. Fırından çıkınca soğumaya bırakalım.
- Krema için, tencereye 3 su bardağı süt, yumurta, un, nişasta, şeker mikserle çırpılır. Karıştırarak pişirilir. Kıvama gelince altı kapatılıp vanilya ve tereyağı eklenir, 3dk mikserle çırpılır soğumaya bırakılır.
- Pasta ve krema birleştirmek için, soğumuş pasta ince ip yardımıyla yatay olarak ikiye ayrılır.
- Alttaki tabana soğumuş krema dökülür üzerine muz dilimleri konur ve üzerine 2. Pasta parçası kapatılır ve üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.