Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alman Pastası (Tam Ölçülü)

Alman Pastası (Tam Ölçülü)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
alman-pastasi-tam-olculu.jpg

Alman Pastası (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler


Keki için ;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya

Alman Pastası (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kek hazırlanışı için; bana nazaran püf nokta yumurtanın sarısı ile beyazını farklı çırpmak, bu sayede yumuşacık puf puf bir kek elde etmiş oluyoruz.
  2. Evvel yumurta sarıları ile şekeri yeterlice çırptım ve beyazını başka bir kapta kar üzere bir hale getirdim.
  3. Sonrasında sütümü ekledim tekrar çırptım.
  4. Devamında nişastayı unu ve kar haline getirdiğim yumurta beyazını kabıma alarak, yumurta beyazını söndürmeden spatula yardımı ile harmanladım.
  5. Kilitli kabıma alarak evvelce ısıttığım 180 derecelik fırınımda 25 dakika kadar pişirdim.
  6. Krema hazırlanışı için tencereme tüm gereçleri ekledim ve baloncuk baloncuk olmaya başladıktan sonra 2 dakika kadar daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapattım.
Püf noktalar:

1-Kesinlikle yumurtanın beyazını başka çırpmak gerekiyor.

2-Beyazını kaba ekledikten sonra söndürmemek için spatula ile yavaşça karıştırmak gerekiyor.

3-Kremanın topak topak olmaması için daima karıştırmak âlâ olacaktır.

4-Şeker ölçüsünü damak tadımız açısından daha az ya da daha fazla ekleyebiliriz….

Alman Pastası (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt