Alman Kurabiyesi (Portakallı) Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı ve margarin karışık (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 portakal rendesi
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ince çekilmiş badem (ceviz yahut fındıkta olabilir)
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 vanilin
Alman Kurabiyesi (Portakallı) Tanımı Yapılışı
- Katı yağları yumurta ile evvel güzelce karıştıralım sonrasında un hariç başkalarını ekleyelim spatulayla eze eze karıştırıp en son unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Poşetleyip buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru istediğiniz biçimde hazırlayın.
- Ben bazen kurabiye kalıpları kullanıyorum.
- Hamuru bölüp rulo haline getirerek ay biçimini veriyoruz evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede denetimi 15dk pişiriyoruz.
- Çıkınca, bulamak için hazırladığımız karışımda uygunca herbir kurabiyeyi yedirip bitiriyoruz. Afiyet olsun ????????????????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.