Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum

Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum
0
61

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
alman-coregi-berliner-ozel-fransiz-kremasiyla-tadina-doyamiyorum.jpg

Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum Tarifi İçin Malzemeler

  • 110 gram tereyağı ( oda ısısında )
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un malzemelerden ve undan dolayı farklılık gösterebilir o yüzden unu azar azar kontrollü kullanın hamurumuz kula memesi yumuşaklığında olacak
  • Kreması için
  • 500 ml süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket yani bir kutudan çıkan iki paket krem şanti
  • 1 paket krema ben pakmaya kullandım

Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yoğurma kabına maya, şeker ve ılık sütümüzü alalım.
  2. Ardından mayanın aktifleşmesi için üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim.
  3. Daha sonra içine yumurta ve tereyağını ilave edelim unu eleyip azar azar ilave edelim
  4. En son vanilya ekleyelim.
  5. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
  6. Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp bezeler yapalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde dizelim.
  7. Tepsi mayası için 15-20 dakika ılık bir yerde bekleyelim ben bu aşamada fırınımı 200 derecede 10 dakika ısıtıyorum kapağı açık olacak şekilde tepsi mayasını bu şekilde uyguluyorum.
  8. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim ????.
  9. Krema yapımına geçebiliriz ocağımızı orta hararetli açalım .
  10. Üzerine tenceremizi alalım içerisine sütü boşaltalım ocakta sadece ılıktan biraz sıcak olsun süt.
  11. Başka bir kapta yumurta sarılarını şekerle çırpalım nişasta un vanilya ilave edelim.
  12. Ocağın üzerinde olan sütümüzden yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek yumurtaların kesilmemesini sağlayarak tüm sütü bu şekilde yumurtalı karışıma aktaralım bu karışımı tekrardan ocağa alalım.
  13. Bir iki taşım sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına geldiğinde ocağımızı kapatalım soğumaya bırakalım.
  14. Bu arada üzerine streç film örtün kabuk bağlamasın şimdi 2 paket krem şantiyi 1 paket kremayla mikserliyoruz asıl bomba benim dokunuşum yani benim kattığım hiç bir yerde görmediğim ama tecrübelerimden yola çıkarak yaptığım bir tekniktir krema genelde süt ile karıştırılır ben krema ile yapıyorum bu işlemi sonuç muhteşem oluyor.
  15. Pişirdiğimiz kremayı mikserlediğimiz krem şantili karışıma azar azar ilave ederek mikserliyoruz işlem tamamdır ????
  16. Pişen çöreklerimizi ortadan ikiye bölerek ben orta kısmında erik marmelatı kullandım siz evinizde hangi marmelat varsa onu da kullanabilirsiniz.
  17. Ben tatlı ve ekşi uyumunu çok seviyorum o yüzden erik kullandım bir sıkma poşetine kremamızı boşaltıyoruz.
  18. Çöreklerimizin içine sıkıyoruz kapaklarını kapatıp en son pudra şekeri serpiyoruz.
Not tarifi deneyecek arkadaşlar lütfen benimle de paylaşırsanız çok sevinirim ????.Beni sosyal medyadan takip etmek isterseniz.
@guldokunusu sayfamdan bu ve bunun gibi harika tarifleri bulabilirsiniz sevgiler❤️.

Alman Çöreği (Berliner) Özel Fransız Kremasıyla Tadına Doyamıyorum Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler 1.5 su bardağı ılık sütYarım paket maya2 yemek kaşığı dolusu şeker100 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 paket vanilya4.5 su bardağı un Krema materyalleri; 1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler 4+1/2 (yarım) su bardağı un100 gr erimiş tereyağı2 adet yumurta+2 adet yumurta sarısıYarım su bardağından az fazla ılık süt1/2 (yarım) su bardağı toz şeker1/2 (yarım) paket yaş maya yada 1 paket kuru maya1 paket vanilya1/2 (yarım) çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 paket instant maya4 yemek kaşığı şeker2 adet yumurta1 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağıVanilyaAldığı kadar un ( Yaklaşık 4 su bardağı )1 çimdik tuz İç Dolgusu İçin 1 kavanoz marmelat (Ben vişne marmelat kullandım)Şeker (...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Berliner (Alman Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1.5 çay bardağı süt2 yemek kaşığı dolusu toz şeker1 yemek kaşığı kuru instant maya1 paket vanilya3 su bardağı un (eksik veya fazla olabilir kontrollü ekleyelim) İç Dolgusu İçin; 2.5 su bardağı süt1 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Harika Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt50 gram eritilmiş tereyağ2 yemek kaşığı şekerYarım paket yaş maya250 gram un( denetimli ekleyelim) Kızartmak için; Sıvı yağ İçi için; Çilek marmelattı(yada rastgele bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt