allahtan kork mührümü bozma ALLAH’TAN KORK, MÜHRÜMÜ BOZMA!Geçmiş ümmetlerde gurbete çalışmaya dışarı giden üç dost, bir ara yoğun bir yağmura mâruz kalınca yol kenarındaki bir mağaraya sığınırlar Ne var oysa, aleyhinde dağdan, düşen yıldırım sebebiyle kopup yuvarlanan bir taş kazanç, içinde bulundukları mağaranın kapısına sıkışıp kalır İçeride yer alan üç dost korkup düşünmeye başlarlar Nasıl çıkacaklar kapanmış olan mağaradan? Biri der fakat: Bu belâdan kurtulmamızın bir çâresi olabilir O da, Rabbimizin rızâsı için yapmış olduğumuz iyilikler Gelin bunları şefaatçı yapıp buradan kurtulmayı Rabbimizden dileyelim Bu sebeple biri der ki: – Ey Rabbim! Ben yanına emekçi çalıştıran biriydim Bir gün, çalışan işçim akşam yevmiyesini almaya gelmedi Ben de onun parasını onun adına ayırıp çalıştırdım Seneler sonra gelince parasını kazancıyla birlikte verdim Şaşırdı, elde etmek istemedi Sonra ciddi olduğumu anlayınca yevmiyesini kazancıyla alıp sevinerek gitti Bunu sadece senin rızân için yaptım Eğer senin yanında makbul oldu ise, bunun hürmetine şu kayayı, çıkacağımız yerden uzaklaştır! Bu dua üstüne kaya yerinden kımıldar, fakat çıkılacak değin yer açılmaz İkincisi de şöyle der – Ey Rabbim! Ben annesine çok hizmet eden biriyim Bir gece annem su istemiş, ben de koşup dıştan su getirmiştim, baktım annem uyumaktadır Karşısında uyanıncaya dek bekledim Gece yarısı uyandığında beni karşı bekler halde görünce fazla hoşnut olup duâ etmişti Bunun hürmetine bu belâdan bizi kurtar Kaya azıcık daha kımıldar, lakin tekrar kurtulmaya yeterli değildir Üçüncü olarak da son arkadaşları şöyle duâ eder: – Ey Rabbim! Memleketimizde kıtlık olmuş, bir çok âile istek belâsına mâruz kalmıştı Benim durumum ise iyi idi Bir gün komşum kızı yanıma gelip açlıktan ölüm tehlikesi geçirmekte olan âilesi için benden gıda birşeyler istemiş, ben de ona kendisini bana teslim etmesi halinde istediğini verebileceğimi söylemiştim Diğer çâresinin kalmadığını anlayan kızcağız, nihayet isteğime râzı olmuş, birlikte tenha yere gittiğimizde birdenbire şu ikazda bulunmuştu: – Ey elinde imkân olan adam! Allah’dan kork, benim iffet mührümü nikâhsız bozmaktan hicap duy! Bu mühür, ancak nikâhla bozulur, başka yok! Bu beklenmedik ikazdan korkup titremeye başladım Kendimi mâsum bir kızın iffet mührünü bozan iffetsiz durumuna düşürmekten utandım ve dedim oysa: – Haydi gel, istediğin değin gıda al, mührünü muhafaza ederek iffetinle yaşa Böylece ona istediğini verdim ve mührünü bozmadım Bunu senin rızân için yaptım Eğer kabul edildi ise, şu kayayı kapımızdan uzaklaştır da çıkıp kurtulalım bundan başka baktılar ki, sıkışmış kaya acele ile yuvarlanıp gitti, kurtulup dışarı çıktılar Evet, işte iffetsizlerin yersizliğini bildirmek istedikleri kızlık işaretinin hadisteki adı mühürdür
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.