Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Allahi tesbih eden çiçekler

Allahi tesbih eden çiçekler
0
143

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
ALLAHI TESBİH EDEN ÇİÇEKLER

Aziz Mahmud Hüdâi, bir gün arkadaşlarıyla kırlara gezmeye çıkar Tüm
dervişler, şeyhlerine sunmak üzere birer demet çiçek toplarlar Aziz
Mahmud Hüdâi ise elinde sapı kırık tek bir çiçekle Hazreti Üftâdenin
huzuruna kazanç Üftâde: Oğlum, tüm arkadaşların demet demet çiçek
getirdiler Siz bize yalnızca sapı kırık bir çiçeği mi lâyık gördünüz? diye
sorar Aziz Mahmud Hüdâi şöyle yanıt verir:

Efendim ne takdim eylesem azdır Lakin hangi çiçeği koparmak istedimse,
ALLAHı zikr ve tesbih ettiğini işiterek elimi çekmeye zorunlu oldum Oysa
bu çiçek sapı kırıldığı için zikredemiyordu Ben de onu getirdim *

Similar threads

ALLAHI TESBİH EDEN ÇİÇEKLER ALLAHI TESBİH EDEN ÇİÇEKLER Aziz Mahmud Hüdâi, bir gün arkadaşlarıyla kırlara gezmeye çıkar Tüm dervişler, şeyhlerine sunmak üzere birer demet çiçek toplarlar Aziz Mahmud Hüdâi ise elinde sapı kırık tek bir çiçekle Hazreti Üftâdenin huzuruna gelir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
188
ALLAHI TESBİH EDEN CİCEKLER imagesallahitesbihedencicekler5ad2a8f384c2d Aziz Mahmud Hudai, bir gun arkadaşlarıyla kırlara gezmeye cıkar Butun dervişler, şeyhlerine sunmak uzere birer demet cicek toplarlar Aziz Mahmud Hudai ise elinde sapı kırık tek bir cicekle Hazreti Uftadenin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
ALLAHI TESBİH EDEN CİCEKLER ALLAHI TESBİH EDEN CİCEKLER imagesallahitesbihedencicekler5ad2f4c694f06 Aziz Mahmud Hudai, bir gun arkadaşlarıyla kırlara gezmeye cıkar Butun dervişler, şeyhlerine sunmak uzere birer demet cicek toplarlar Aziz Mahmud Hudai ise elinde sapı kırık tek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
KÂİNÂTIN ZİKRİ Âyeti kerîmede buyurulur: “Yedi kat gök, yer ve bunlarda bulunan herkes O’nu tesbîh eder O’nu hamd ile tesbîh etmeyen hiçbir varlık yoktur Ne var ki, siz onların tesbîhini anlayamazsınız! Şüphesiz ki O, Halîm (azapta hiç acele etmeyen)dir, Gafûr (çok bağışlayandır)dır (elİsrâ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Hak dostlarından Üftâde Hazretleri, birgün müridleriyle bir kır sohbetine çıkar Emri üzerine bütün dervişler, kırın rengârenk çiçeklerle bezenmiş yerlerini dolaşarak hocalarına birer demet çiçek getirirler Ancak Aziz Mahmud Efendi’nin elinde sapı kırılmış, solgun bir çiçek vardır yalnızca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt