Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Allah ve peygamber sevgisi ile ilgili kompozisyon

Allah ve peygamber sevgisi ile ilgili kompozisyon
0
186

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
lutfen 2 saate kadar kompozisyon yazmak zorundayımallah ve peygamber sevgisi ile ilgilien az 3 sayfa

Cevap: Allah ve peygamber sevgisi ile ilgili kompozisyon

Allah ve Peygamber sevgisi

Nefis
Andolsun , size icinizden oyle bir Elci geldi ki,sıkıntıya uğramanız Ona Ağır gelir,Size duşkun muminlere Şefkatli ,Merhametlidir(Tevbe,128)

Zununı Misri Peygamber Efendimizi sevenlerin en unlulerindendirHz Muhammed sevgisinde kararlı olduğu olcude,Allahın (Cc) rızasına ulaşmakta nefsine karşı en amansız davranalardan biri olarakta unune un katmıştır
Nefsi ondan 10sene Sıkbac isimli bir yemek isteyip durdugu halde Mısırlı Zunun yuz vermez
Ne olursun der Şu bayramda hic değilse Sıkbac yesenbenide bir kerecik olsun sevindirsen
Yumuşar Zunun
Ey nefsim derEğer bu gece Kuranı hatmederek sabaha kadar namaz kılarsan,oluryarın seni Sıkbacla odullendirim
Zununı Musri bayram namazından sonra sıkbac tabağının onune oturur
İlk kaşığı ağzına goturmuştur kiNefis yeniden konuşur
Gordun mu derKor nefis En sonunda istediğime kavuştum
Nefsin kazanmak uzere olduğu bu zafer Zununa Ağır gelirOna bu sevinci yaşatmayacaktırKaşığı tabağa geri dondururken hafifce mırıldanır
Hayır kavuşamadın kazanamadın
Aynı anda evin kapısı acılır İceri giren elinde dumanı tutmekte olan bir sıkbac tenceresi tutmaktadır
Zununı Mısrı ye hitap ederek konuşur
Ey ŞeyhAilemle birlikte bu yemeği bayram icin hazırlamıştıknamazdan sonra biraz uzanmıştımRuyamda Efendiler Efendisini (SAV) gordumbana
Ahirette sefaatıma ulaşmak istermisin diye sordu
Evet Allahın elcisi İsterim dedim
Bunun uzrine
Oyleyse buyurdu
O sıkbac tenceresine hic dokunmadan Zununa goturBenden de selam soyle Allahın Elcisi sana şefaatini mujdeliyor Ayrıca nefsine bukadar eziyet etmesin barışsın onunla Yesin şu sıkbacı diyor dedi
Zunun Mısri hıckırarak iki buklum olur:
Emrin başım ustune Efendim Emrin başım ustune Efendim

Alıntı
HZMuhammed (EN SEVGİLİ) Said Alpsoy kitabından

Cevap: Allah ve peygamber sevgisi ile ilgili kompozisyon

Allah ve Peygamber Sevgisi

Enes bin Malik şoyle anlatmıştır: Bir bedevi, Hz Peygamber sallallahu aleyhi vesellemin huzuruna gelerek:
– Ey Allahın Resulu! Kıyamet ne zamandır? Diye sordu Hz Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem:
– Kıyamete ne hazırladın? Buyurarak, karşı bir soru sordu Bedevi:
– Ona, Allah ve Resulunun sevgisini hazırladım, dedi Bunun uzerine, Hz Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şoyle buyurdu:
– Ne guzel şey hazırlamışsın Cunku (kıyamette) kişi sevdiğiyle beraberdir (Muttefekun Aleyh)
Enes şoyle demiştir: Musluman olduğumuz gunden beri bu habere sevindiğimiz kadar hic bir şeye sevinmemiştik Cunku biz de Allahı ve Onun Resulunu seviyoruz Bu yuzden, kıyamet gununde sevdiklerimizle beraber olmayı umuyoruz

Dersler ve İbretler

Bu hadisi şerif, butun muminler icin cok buyuk bir mujdedir Evet, herkes kıyamet gunu sevdiğiyle birlikte haşrolacaktır O halde, bu dunyada kimi seviyorsak, kimin peşinden, izinden, yolundan gidiyorsak ahirette de onunla beraber olacağımızda hic şuphe yoktur Alemlere rahmet olarak gonderilen Hz Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemi cok seviyorsak, onun icin canımızı veririz diyorsak, onu mutabaattan hic ayrılmayalım Cunku Allahu Zulcelal ayeti kerimede şoyle buyurmuştur: De ki: Siz Allahı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve gunahlarınızı bağışlasın Cunku Allah, cok esirgeyici ve bağışlayıcıdır (Ali İmran: 31)