Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Allah (CC) İcin Olan Dostluk Ve Kardeşlik

Allah (CC) İcin Olan Dostluk Ve Kardeşlik
0
149

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Allah icin Olan Dostluk Ve Kardeşlik

Bilinmelidir ki, bir kimse ile Allah (cc) icin dostluk ve kardeşlik yapmak din yolunda ustun ibadetlerden ve buyuk işlerdendir

Peygamber Efendimiz (SAV) buyurur ki: “Allah Teala bir kimseye hayır irade buyurursa, din yolunda ona hayırlı bir dost ihsan eder Allah Teala’yı unutursa, dostu, ona hatırlatır, hatırlarsa, dostu ona yardım eder;

Yine buyurur ki: ‘İki mu’min bir araya gelirse, mutlaka birbirlerinden dini faydalar gorurler’,

Yine buyurdu ki: ‘Bir kimse bir kimseyi Allah yolunda kardeş edinirse, Cennette ona hicbir amelle verilmiyecek yuksek derece verilir’

İdrisi HUlani Muaz bin Cebel’e: “Ey Muaz! Ben seni Allah icin severim, dedi Muaz: Ey İdris! Sana mujdeler olsun Cunku Peygamberimizden duydum, Buyurdu ki:

“Kıyamet gununde Arşın etrafında kursuler kurulur Uzerlerine bazı insanlar oturur ki, yuzleri ayın ondordu gibi parlarButun insanlar korku ve endişe icinde iken, onların ne korkusu, ne de endişesi yokturOnlar kimlerdir ya ResUl dediler Allah icin birbirlerini sevip dost edinenlerdir, buyurdu

Yine buyurdu: ‘Allah icin sevenlerden hangisi diğerini cok severse, Allah da onu daha cok sever’

Allah Teala buyurur ki: ‘Benim icin birbirlerini ziyaret edenlere, benim icin sevenlere, benim icin yardımlaşanlara sevgim vacip olur’

Allah Teala kıyamet gununde buyurur ki: “Dunyada benim icin sevip dost olanlar nerdedir?

İnsanların sığınacağı hicbir golge olmayan bu gunde, onları arşımın altında golgelendiririm

alıntı

858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt