Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ali Paşa Pilavı

Ali Paşa Pilavı
0
86

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
ali-pasa-pilavi-3.jpg

Ali Paşa Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı fıstık
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su

Ali Paşa Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte hamuru yoğurulur.
  2. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve kızartılır (tavada tereyağında döndürerek kızartınca daha lezzetli olur).
  3. Kuru üzüm suda bekletilir ve süzülür.
  4. Pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağında pirinçler ve fıstıklar kavrulur.
  5. Kuru üzüm ve tuz eklenir. Kızartılan köfteler de tencereye alınır.
  6. Su ek edilerek şöyle bir karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
  7. İstenilen bir kalıba aktarılıp karşıt çevrilerek servis edilir.
Not: Kalıba aktarmadan da servis edilebilir ama kalıba aktarmak görsellik katacaktır. İstenirse kızartılan köfteler den bir ölçü ayrılıp servis ederken pilavın üstüne yahut yanına koyulabilir.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt