
Ali Paşa Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı fıstık
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı su
Ali Paşa Pilavı Tanımı Yapılışı
- Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte hamuru yoğurulur.
- Misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve kızartılır (tavada tereyağında döndürerek kızartınca daha lezzetli olur).
- Kuru üzüm suda bekletilir ve süzülür.
- Pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağında pirinçler ve fıstıklar kavrulur.
- Kuru üzüm ve tuz eklenir. Kızartılan köfteler de tencereye alınır.
- Su ek edilerek şöyle bir karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
- İstenilen bir kalıba aktarılıp karşıt çevrilerek servis edilir.