
Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı su
- 4 adet patlıcan
- 1 çorba kasesi dolusu yoğurt
- 1 fiske karabiber
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Ali Nazik Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel etleri yıkayıp süzelim. Düdüklü tencereye alalım (Etlerin daha yumuşak pişmesi için düdüklü tencerede yaptım. Tencerede de yapabilirsiniz) 2yemek kaşığı sıvı yağ ı ekleyelim.
- Et yeterlice sulanınca yarım bardak suyu ek ederek düdüklü tencerede 15 dakika kısık ateşte pişirdim. Tuzunu kekiğini, pul biberini ekleyip 2dk kavurup ocaktan alalım.
- Patlıcan, domates ve biberleri de közleyip temizleyelim. Patlıcanları küçük doğrayalım. Sarımsağı ezerek yoğurda ekleyelim.
- Patlıcanla yoğurdu karıştırma kabına alıp tuz karabiber atalım karıştıralım servis tabağına alalım. Etleri üstüne alalım közlenmiş olduğumuz domates ve biberi etlerin kenarına dizelim.
- Tereyağını kızdırıp toz biberi yağın içine atalım karıştıralım kebabın üstüne gezdirerek dökelim. Mis üzere ali nazik kebabımız servise hazırdır. Afiyet olsun. Denemenizi tavsiye ederim.