Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ali Nazik Kebabı

Ali Nazik Kebabı
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ali-nazik-kebabi.jpg

Ali Nazik Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • 4 adet patlıcan
  • 1 çorba kasesi dolusu yoğurt
  • 1 fiske karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri İçin
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber

Ali Nazik Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel etleri yıkayıp süzelim. Düdüklü tencereye alalım (Etlerin daha yumuşak pişmesi için düdüklü tencerede yaptım. Tencerede de yapabilirsiniz) 2yemek kaşığı sıvı yağ ı ekleyelim.
  2. Et yeterlice sulanınca yarım bardak suyu ek ederek düdüklü tencerede 15 dakika kısık ateşte pişirdim. Tuzunu kekiğini, pul biberini ekleyip 2dk kavurup ocaktan alalım.
  3. Patlıcan, domates ve biberleri de közleyip temizleyelim. Patlıcanları küçük doğrayalım. Sarımsağı ezerek yoğurda ekleyelim.
  4. Patlıcanla yoğurdu karıştırma kabına alıp tuz karabiber atalım karıştıralım servis tabağına alalım. Etleri üstüne alalım közlenmiş olduğumuz domates ve biberi etlerin kenarına dizelim.
  5. Tereyağını kızdırıp toz biberi yağın içine atalım karıştıralım kebabın üstüne gezdirerek dökelim. Mis üzere ali nazik kebabımız servise hazırdır. Afiyet olsun. Denemenizi tavsiye ederim.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt