Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Albert Einstein Ozlu Sozler

Hoş geldin! can132431456575674 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Albert Einstein Ozlu Sozler
0
103

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Albert Einstein Sozleri
Albert Einsteinın soylediği sozler

Hayat duşunenler icin komedi, hissedenler icin facia

Aylarca, yıllarca duşunur de duşunurum Doksan dokuz defasında yanlış sonuca varırım Yuzuncusunde haklıyımdır

Mevcut bilgi birikimimizle oyle sorunlar yaratırız ki aynı birikimimiz bu sorunları cozmemize yetmez

Bir hatayı iki defa tekrar etmeyen en mukemmel insandır

Bir ulkenin geleceği o ulke insanlarının goreceği eğitime bağlıdır

Gelecekte başarılı olacak insanlar, gecmişten calışarak ulaşmalıdır

En değerli kişiler alcakgonullu olanlardır

Coşku, zekadan daha onemlidir

Savaşsız bir dunyanın mimarları Askerlik hizmetini reddeden gencler olacaktır

Genelde insanlığın kaderi, hak ettiği olacaktır

Delilik şuphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!

Cok zeki olduğumdan değil, sadece sorunların ustunde daha cok duruyorum

Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır, aptallığın asla

Dunyada bir tane dahi cocuk mutsuz olduğu surece, buyuk icatlar ve ilerlemeler yoktur

Hayal bilimden daha onemlidir, cunku bilim sınırlıdır

Dehanın 10'da 1'i yetenek 10'da 9'u da calışmaktır

Bu dunyada beni birkac kişi anladı, onlar da yanlış anladı

Ben atomu insanlığa hizmet etmek icin buldum Onlar bomba yapıp birbirlerini yok ettiler

Boyle olacağını bilseydim, bir ayakkabı tamircisi olurdum

Bilim atom bombasını uretti, fakat asıl kotuluk insanların beyinlerinde ve kalplerindedir

Onyargıları yok etmek, atom cekirdeğini parcalamaktan daha zordur

Yanlış yapmayan insan yoktur; insanlık yanlışını kabul ve duzeltmekle olur

Hayat bisiklet gibidir,dengeyi kaybetmemek icin ilerlemek gerekir

Eğitim, insanın okulda oğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır

Ben gelecek icin hic bir endişe duymadım O yeterince hızlı geliyor

Sadece iki şey sınırsızdır, evren ve insanoğlunun ahmaklığı, ilkinden o kadar da emin değilim

Aptallığın en buyuk kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuc almayı ummaktır

Bilgelik dunyanın duzenini değiştirmekten cok, kendi isteklerini değiştirmektir

En onemli insani caba, eylemlerimizde ahlaklı olmak icin calışmaktır İc dengemiz ve hatta varoluşumuz buna bağlıdır Ancak iyi ahlaklı eylemler hayata guzellik ve onur verebilir

Ancak başkaları icin yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır

İlkelerin boğazına dolanıp dibe batmaktansa, oportunist olup suyun ustunde kalmayı yeğlerim

Bir kum tanesinin sırrını cozmeyi başarsaydık, butun dunyanın sırrını oğrenmiş olurduk

Aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuc almayı uman kişiye aptal denir Dahiliğin bile mutlak bir sınırı varken aptallığın asla En kotusu de Dunya onlarla doludur

Evrenin en anlaşılmaz ozelliği anlaşılabilir olmasıdır

Cok hırslı insanlar, toplumda ovulurler ve onların hep başarıya ulaştıkları duşunulur Ama hırslı insanlar bana; kendilerini durmadan yıpratan, hicbir zaman doymayan, 'başarı icin her yol mubahtır' diyecek kadar ilkelerinden uzaklaşabilen insanlar gibi gelirler

Bazı erkekler kadınları anlamaya calışır, diğerleri kendilerini daha basit konulara adarlar, orneğin gorelilik kuramına

Gencliğimizde duşuncelerimizi oluşturan tum konular sevgiyle ilgilidir, sonraları ise tum sevgimiz duşuncelerimiz olur

Yeryuzundeki şartların duzelmesi, sadece bilimsel buluşlardan cok ahlaklı bir yaşama duzeninin gercekleşmesine bağlıdır

İfade ozgurluğunu, yasalar tek başına garanti edemez Herkesin kendi duşuncesini, cezalandırma olmaksızın acıklayabilmesi icin toplumda hoşgoru mevcut olmalıdır

Hala anlayamadınız değil mi? Onemli olan haklı ya da haksız olmak değil Kavganın kazananı yoktur Ya kaybedersiniz ya da daha cok kaybedersiniz Onemli olan kalp kırmamak Onemli olan yargılamadan,karşılıksız sevebilmek ve iyilik yapabilmek Haklı bile olunsa ozur dileyecek kadar asil olmak,bilge olmaktır Egonuzu kontrol edemediğiniz surece, O sizi kontrol etmeye devam edecek Boyle olduğu surece tum dunya sizin bile olsa asla mutlu olamazsınız

858,536Konular
981,824Mesajlar
32,333Kullanıcılar
elgriseldaaaSon üye
Üst Alt