Albert Einstein Sozleri
Albert Einsteinın soylediği sozler
Hayat duşunenler icin komedi, hissedenler icin facia
Aylarca, yıllarca duşunur de duşunurum Doksan dokuz defasında yanlış sonuca varırım Yuzuncusunde haklıyımdır
Mevcut bilgi birikimimizle oyle sorunlar yaratırız ki aynı birikimimiz bu sorunları cozmemize yetmez
Bir hatayı iki defa tekrar etmeyen en mukemmel insandır
Bir ulkenin geleceği o ulke insanlarının goreceği eğitime bağlıdır
Gelecekte başarılı olacak insanlar, gecmişten calışarak ulaşmalıdır
En değerli kişiler alcakgonullu olanlardır
Coşku, zekadan daha onemlidir
Savaşsız bir dunyanın mimarları Askerlik hizmetini reddeden gencler olacaktır
Genelde insanlığın kaderi, hak ettiği olacaktır
Delilik şuphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!
Cok zeki olduğumdan değil, sadece sorunların ustunde daha cok duruyorum
Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır, aptallığın asla
Dunyada bir tane dahi cocuk mutsuz olduğu surece, buyuk icatlar ve ilerlemeler yoktur
Hayal bilimden daha onemlidir, cunku bilim sınırlıdır
Dehanın 10'da 1'i yetenek 10'da 9'u da calışmaktır
Bu dunyada beni birkac kişi anladı, onlar da yanlış anladı
Ben atomu insanlığa hizmet etmek icin buldum Onlar bomba yapıp birbirlerini yok ettiler
Boyle olacağını bilseydim, bir ayakkabı tamircisi olurdum
Bilim atom bombasını uretti, fakat asıl kotuluk insanların beyinlerinde ve kalplerindedir
Onyargıları yok etmek, atom cekirdeğini parcalamaktan daha zordur
Yanlış yapmayan insan yoktur; insanlık yanlışını kabul ve duzeltmekle olur
Hayat bisiklet gibidir,dengeyi kaybetmemek icin ilerlemek gerekir
Eğitim, insanın okulda oğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır
Ben gelecek icin hic bir endişe duymadım O yeterince hızlı geliyor
Sadece iki şey sınırsızdır, evren ve insanoğlunun ahmaklığı, ilkinden o kadar da emin değilim
Aptallığın en buyuk kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuc almayı ummaktır
Bilgelik dunyanın duzenini değiştirmekten cok, kendi isteklerini değiştirmektir
En onemli insani caba, eylemlerimizde ahlaklı olmak icin calışmaktır İc dengemiz ve hatta varoluşumuz buna bağlıdır Ancak iyi ahlaklı eylemler hayata guzellik ve onur verebilir
Ancak başkaları icin yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır
İlkelerin boğazına dolanıp dibe batmaktansa, oportunist olup suyun ustunde kalmayı yeğlerim
Bir kum tanesinin sırrını cozmeyi başarsaydık, butun dunyanın sırrını oğrenmiş olurduk
Aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuc almayı uman kişiye aptal denir Dahiliğin bile mutlak bir sınırı varken aptallığın asla En kotusu de Dunya onlarla doludur
Evrenin en anlaşılmaz ozelliği anlaşılabilir olmasıdır
Cok hırslı insanlar, toplumda ovulurler ve onların hep başarıya ulaştıkları duşunulur Ama hırslı insanlar bana; kendilerini durmadan yıpratan, hicbir zaman doymayan, 'başarı icin her yol mubahtır' diyecek kadar ilkelerinden uzaklaşabilen insanlar gibi gelirler
Bazı erkekler kadınları anlamaya calışır, diğerleri kendilerini daha basit konulara adarlar, orneğin gorelilik kuramına
Gencliğimizde duşuncelerimizi oluşturan tum konular sevgiyle ilgilidir, sonraları ise tum sevgimiz duşuncelerimiz olur
Yeryuzundeki şartların duzelmesi, sadece bilimsel buluşlardan cok ahlaklı bir yaşama duzeninin gercekleşmesine bağlıdır
İfade ozgurluğunu, yasalar tek başına garanti edemez Herkesin kendi duşuncesini, cezalandırma olmaksızın acıklayabilmesi icin toplumda hoşgoru mevcut olmalıdır
Hala anlayamadınız değil mi? Onemli olan haklı ya da haksız olmak değil Kavganın kazananı yoktur Ya kaybedersiniz ya da daha cok kaybedersiniz Onemli olan kalp kırmamak Onemli olan yargılamadan,karşılıksız sevebilmek ve iyilik yapabilmek Haklı bile olunsa ozur dileyecek kadar asil olmak,bilge olmaktır Egonuzu kontrol edemediğiniz surece, O sizi kontrol etmeye devam edecek Boyle olduğu surece tum dunya sizin bile olsa asla mutlu olamazsınız
Albert Einsteinın soylediği sozler
Hayat duşunenler icin komedi, hissedenler icin facia
Aylarca, yıllarca duşunur de duşunurum Doksan dokuz defasında yanlış sonuca varırım Yuzuncusunde haklıyımdır
Mevcut bilgi birikimimizle oyle sorunlar yaratırız ki aynı birikimimiz bu sorunları cozmemize yetmez
Bir hatayı iki defa tekrar etmeyen en mukemmel insandır
Bir ulkenin geleceği o ulke insanlarının goreceği eğitime bağlıdır
Gelecekte başarılı olacak insanlar, gecmişten calışarak ulaşmalıdır
En değerli kişiler alcakgonullu olanlardır
Coşku, zekadan daha onemlidir
Savaşsız bir dunyanın mimarları Askerlik hizmetini reddeden gencler olacaktır
Genelde insanlığın kaderi, hak ettiği olacaktır
Delilik şuphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!
Cok zeki olduğumdan değil, sadece sorunların ustunde daha cok duruyorum
Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır, aptallığın asla
Dunyada bir tane dahi cocuk mutsuz olduğu surece, buyuk icatlar ve ilerlemeler yoktur
Hayal bilimden daha onemlidir, cunku bilim sınırlıdır
Dehanın 10'da 1'i yetenek 10'da 9'u da calışmaktır
Bu dunyada beni birkac kişi anladı, onlar da yanlış anladı
Ben atomu insanlığa hizmet etmek icin buldum Onlar bomba yapıp birbirlerini yok ettiler
Boyle olacağını bilseydim, bir ayakkabı tamircisi olurdum
Bilim atom bombasını uretti, fakat asıl kotuluk insanların beyinlerinde ve kalplerindedir
Onyargıları yok etmek, atom cekirdeğini parcalamaktan daha zordur
Yanlış yapmayan insan yoktur; insanlık yanlışını kabul ve duzeltmekle olur
Hayat bisiklet gibidir,dengeyi kaybetmemek icin ilerlemek gerekir
Eğitim, insanın okulda oğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır
Ben gelecek icin hic bir endişe duymadım O yeterince hızlı geliyor
Sadece iki şey sınırsızdır, evren ve insanoğlunun ahmaklığı, ilkinden o kadar da emin değilim
Aptallığın en buyuk kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuc almayı ummaktır
Bilgelik dunyanın duzenini değiştirmekten cok, kendi isteklerini değiştirmektir
En onemli insani caba, eylemlerimizde ahlaklı olmak icin calışmaktır İc dengemiz ve hatta varoluşumuz buna bağlıdır Ancak iyi ahlaklı eylemler hayata guzellik ve onur verebilir
Ancak başkaları icin yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır
İlkelerin boğazına dolanıp dibe batmaktansa, oportunist olup suyun ustunde kalmayı yeğlerim
Bir kum tanesinin sırrını cozmeyi başarsaydık, butun dunyanın sırrını oğrenmiş olurduk
Aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuc almayı uman kişiye aptal denir Dahiliğin bile mutlak bir sınırı varken aptallığın asla En kotusu de Dunya onlarla doludur
Evrenin en anlaşılmaz ozelliği anlaşılabilir olmasıdır
Cok hırslı insanlar, toplumda ovulurler ve onların hep başarıya ulaştıkları duşunulur Ama hırslı insanlar bana; kendilerini durmadan yıpratan, hicbir zaman doymayan, 'başarı icin her yol mubahtır' diyecek kadar ilkelerinden uzaklaşabilen insanlar gibi gelirler
Bazı erkekler kadınları anlamaya calışır, diğerleri kendilerini daha basit konulara adarlar, orneğin gorelilik kuramına
Gencliğimizde duşuncelerimizi oluşturan tum konular sevgiyle ilgilidir, sonraları ise tum sevgimiz duşuncelerimiz olur
Yeryuzundeki şartların duzelmesi, sadece bilimsel buluşlardan cok ahlaklı bir yaşama duzeninin gercekleşmesine bağlıdır
İfade ozgurluğunu, yasalar tek başına garanti edemez Herkesin kendi duşuncesini, cezalandırma olmaksızın acıklayabilmesi icin toplumda hoşgoru mevcut olmalıdır
Hala anlayamadınız değil mi? Onemli olan haklı ya da haksız olmak değil Kavganın kazananı yoktur Ya kaybedersiniz ya da daha cok kaybedersiniz Onemli olan kalp kırmamak Onemli olan yargılamadan,karşılıksız sevebilmek ve iyilik yapabilmek Haklı bile olunsa ozur dileyecek kadar asil olmak,bilge olmaktır Egonuzu kontrol edemediğiniz surece, O sizi kontrol etmeye devam edecek Boyle olduğu surece tum dunya sizin bile olsa asla mutlu olamazsınız