
Alanya Yöntemi S Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta ( 1 adedinin sarısını üstüne sürmek için ayıralım)
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ̆
- 1,5 bardağı toz şeker
- 1 adet vanilya
- Yarım portakal suyu yahut limon suyu
- 1 tatlı kaşığı karbonat ( yoksa 1 adet kabartma tozu)
- 6-6, 5 su bardağı un
Alanya Metodu S Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ̆, şeker ve vanilyayı alalım ve karıştıralım.
- Karbonatı ve limonu ekleyelim.
- Yavaş yavaş unu da ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Un herkes te farklı olabilir dikkatli ekleyelim.
- Ceviz’den biraz büyük parçalar alıp şerit halinde yapıp tepside s harfi şekli verelim. Ayırmış olduğumuz yumurta sarısını fırça yardımıyla üzerlerine sürelim. Isterseniz küçük şeritler halinde de bırakabilirsiniz. Örneklerini ekledim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Pişerken o kokuyu duymanızı isterdim.
Gelenek olarak çaya batırılıp yenmektedir.
Alanya’nın yerli insanlarının çoğunluğunun konutunda her an bu s pastadan bulmak mümkündür.
Saklama kaplarına konulup konuğa ikram etmek için hazırdırlar benim misafirperver hemşerilerim ????????.