
Aksaray Sini Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Az tuz
- Gereği kadar un
- Sıvıyağ (Miktarı kullanımda muhakkak oluyor kestirimi yarım su bardağı)
Aksaray Sini Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce gereçler yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurulur ve bezelere ayrılır.
- Ben bezeleri konutunuzdaki oklavanın büyüklüğüne nazaran ayarlaya bilirsiniz ben büyük oklava ile açtım meskeninde küçük oklavası olan bezeleri daha küçük tutabilir.
- Daha sonra 1 saat yahut 1 buçuk saat dinlendirilir (Açımı kolay olsun diye)
- Daha sonra yufka halinde bezeler açılır ve halleri bıçak yardımıyla kesilerek tepsiye dizilir üzerlerine kaşık yardımıyla sıvı yağ gezdirilir.
- İsteğe nazaran erimiş tereyağda gezdirile bilir karar sizin evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
- Şerbetle ıslatıldığında da pek lezzetli oluyor soğuduktan sonra şerbetleye bilirsiniz.