Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Akıllı Çocuk Sofrası' kampanyası

'Akıllı Çocuk Sofrası' kampanyası
0
73

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
'Akıllı Çocuk Sofrası' kampanyası akılı cocuklar Yiyecek sektöründe faaliyet gösteren Banvit şirketi ile Ulusal Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü danışmanlığında düzenlenen kampanya, Ritz Carlton Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı Ulusal Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Timur Şeyhoğlu, toplantıda, kampanyanın sağlıklı cisim ve beyinlere sahip nesillerin oluşması açısından büyük tartı taşıdığını söyledi Şeyhoğlu, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Bursa’daki ilköğretim okullarını kapsayan proje ile 750 bin civarında öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiğini belirtti Türkiye’de 10 milyon 500 bin ilköğretim okulu öğrencisi bulunduğunu hatırlatan Şeyhoğlu, hem 602 adet yatılı alan ilköğretim okulunda da 260 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti Şeyhoğlu, Çocuklarımızın dinç beslenmesi geleceğimiz açısından çok önemlidir 6 ilde 750 bin öğrenciye ulaşılacak bu proje, Türkiye’de dinç bir neslin oluşmasına büyük katkı maddesi sağlayacakdedi Banvit Genel Müdürü Ömer Görener de yarın İstanbul, Ankara ve İzmir’de yeterli ve dengelenmiş besin konusunda çocukları bilinçlendirmek üzere ilköğretim okullarında çalışmalara başlanacağını, Nisan ayından itibaren de Adana, Antalya ve Bursa’daki ilköğretim okullarında görevli 550 hoca kadar öğrencilere eğitim verileceğini anlattı Sağlıksız beslenmesinin yalnızca ekonomik koşullarının yetkisiz olmasından kaynaklanmadığını, alışkanlıklar ve eğitim eksikliğinin bu konuda kayda değer olduğunu gösteren Görener, bilinçsiz ve yanlış yiyecek seçimi, hatalı gizleme, hazırlama ve pişirme yöntemlerinin çoğu besin kaynaklı sorunlara yol açtığını söyledi Görener, Kampanyanın amacı, çocukların daha pozitif et yemesini temin etmek değil, onlara tatmin edici ve dengelenmiş besin alışkanlığı kazandırmaktır Biliyoruz fakat yeterli ve dengeli beslenen çocuklara daha dinç ve zeki oluyorlardedi Hacettepe Üniversitesi Besin ve Diyetetik Bölümü Gıda Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Tanju Besler de kampanyanın Türkiye açısından fazla manâlı olduğunu dile getirdi Türkiye’de eğitim eksikliğinden dolayı beslenme konusunda ciddi problemler yaşandığını ifade eden Besler, Türkiye’de hayvansal kaynaklı protein alımının yüzde 25, bitkisel kaynaklı protein alımının ise yüzde 75 civarında olduğunu bildirdi Besler, yeterli ve dengeli beslenmek için hayvansal kaynaklı protein ile bitkisel kaynaklı protein alımının eşit olması gerektiğini ifade etti Türkiye’de özellikle çocuklarda yanlış beslenmeden kaynaklı bazı vitamin ve mineral eksikliklerinin sık sık görüldüğünü vurgulayan Besler, fazla sağlıksız ve dengesiz beslenmenin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ortaya çıkan şişmanlık sorununu yarattığını kaydetti Besler, Çocuklara dinç ve dengeli beslenmenin öğretilmesi ve bu alışkanlığın kazanılması ileri yaşlarda ortaya çıkabilmesi olası yürek damar hastalığı gibi hastalıkların da önlenmesi açısından önemlidir Yani toplum sağlığı açısından da bu kampanya fazla önemlidirdiye konuştu KAMPANYANIN İÇERİĞİ Akıllı Çocuk Sofrasıkampanyası hakkında data veren Banvit Kurumsal Iletişim Direktörü Ilgi Görener de 40’ı şirkete yan eğitmen, 550’si hoca olmak üzere 590 görevli tarafından okullarda yürütülecek kampanya ile çocuklara yeterli ve dengelenmiş besin alışkanlığının kazandırılmasının yanı sıra maddesel aktitivitenin önemi ve temel hijyen kurallarını kavratmayı hedeflerini anlattı Görener, eğitim kampanyasının birinci adımında Cem ile Cemileadlı çizgi film ile çocuklara kahvaltının önemini ve tüm gıda gruplarının öğretileceğini, ayrıca fazla abur cubur yemenin zararlarının kavratılacağını belirtti Tatmin Edici ve dengelenmiş beslenme konusuna ailelerin de mutlaka dahil edilmesinin gerekli olduğunu açıklayan Görener, bu amaçla hazırladıkları Beslemekkitapçığının da çocuklar aracılığıyla evlere gönderileceğini söyledi Uyruk