akike nasıl yapılır
akike osmanlı yemek tarifi
resimli akike tarifi
akike yemeği nasıl yapılır
imagesakiketarifiresimli5ad4362024252
Malzemeler
1 kilo koyun eti (but tarafından),
1 kilo yoğurt,
12 litre su,
200 gram kuyruk yağı,
1 kaşık tuz,
3 gram tarcın,
3 gram kişniş,
3 gram kimyon,
3 gram karabiber,
3 gram damla sakızı
Yapımı:
Dağlıc kuyruğunu makineden gecirip bir toprak comleğe veya guvece koyup kuvvetli bir ateşe oturtmalı Yağ eriyince bir kevgirle kıkırdağını cıkarıp ayırmalı
Guvecte kıkırdak kalmayınca kuşbaşı iriliğinde parcalara doğranmış etle sıcak suyu katmalı ve ateşin ısısını ortaya almalı Guvecin kapağını ortmeli ve vakit vakit karıştırarak eti iyice eriyinceye kadar pişirmeli
Et yağla karışıp erimeden yani keşkek haline gelmeden suyu biterse gerektiği kadar sıcak su katılır Boylece et liflenip yağla karışarak macun durumuna gelince tarcının dışındaki butun baharatı birbirine karıştırıp bu macuna serpmeli Tencerenin altındaki ateş iyice kısılmalı (Bunun icin en iyi usul kapla ateş arasına bir sac levha koymaktır Boylece ateşin bir tek yere etkide bulunması onlenir ve etkisi her tarafa yayılır)
Yoğurdu porselen bir kasede cırparak bulamac durumuna getirmeli ve yemeğe kaşık kaşık katarak karıştırmalı (Yoğurdun kesilmemesi icin ateşin cok hafif olması gereklidir)
Yağ, yoğurdun ustune cıkınca guveci ateşten indirip yemeğin hafifce ılımasını beklemeli Yemek ılıyınca ustune tarcını serpmeli ve servis yapmalı
akike osmanlı yemek tarifi
resimli akike tarifi
akike yemeği nasıl yapılır
imagesakiketarifiresimli5ad4362024252
Malzemeler
1 kilo koyun eti (but tarafından),
1 kilo yoğurt,
12 litre su,
200 gram kuyruk yağı,
1 kaşık tuz,
3 gram tarcın,
3 gram kişniş,
3 gram kimyon,
3 gram karabiber,
3 gram damla sakızı
Yapımı:
Dağlıc kuyruğunu makineden gecirip bir toprak comleğe veya guvece koyup kuvvetli bir ateşe oturtmalı Yağ eriyince bir kevgirle kıkırdağını cıkarıp ayırmalı
Guvecte kıkırdak kalmayınca kuşbaşı iriliğinde parcalara doğranmış etle sıcak suyu katmalı ve ateşin ısısını ortaya almalı Guvecin kapağını ortmeli ve vakit vakit karıştırarak eti iyice eriyinceye kadar pişirmeli
Et yağla karışıp erimeden yani keşkek haline gelmeden suyu biterse gerektiği kadar sıcak su katılır Boylece et liflenip yağla karışarak macun durumuna gelince tarcının dışındaki butun baharatı birbirine karıştırıp bu macuna serpmeli Tencerenin altındaki ateş iyice kısılmalı (Bunun icin en iyi usul kapla ateş arasına bir sac levha koymaktır Boylece ateşin bir tek yere etkide bulunması onlenir ve etkisi her tarafa yayılır)
Yoğurdu porselen bir kasede cırparak bulamac durumuna getirmeli ve yemeğe kaşık kaşık katarak karıştırmalı (Yoğurdun kesilmemesi icin ateşin cok hafif olması gereklidir)
Yağ, yoğurdun ustune cıkınca guveci ateşten indirip yemeğin hafifce ılımasını beklemeli Yemek ılıyınca ustune tarcını serpmeli ve servis yapmalı