iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler; 8 buyuk dilimli pizza icin
Hamur icin;
2,53 kap un
14 su bardagi zeytinyagi
1 1,5 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi maya
Sos icin;
3 adet yumusak domates
2 dis sarimsak
12 cay kasigi kekik
12 cay kasigi kurutulmus maydanoz
tuz ve biber
Ust malzemesi;
300 gr kasar peyniri rendesi
3 adet enginar
1 sap pirasa
12 adet kuru sogan
810 adet mantar
1 adet orta boy kirmizi biber
100 gr beyaz peynir
12 tatli kasigi kekik
3 yemek kasigi zeytinyagi
taze cekilmis karabiber
Yapilisi;
Yarim su bardagi icinde mayayi sekerle birlikte eritin Kopurunce diger sivi malzemelerle yogurma kabinizda karistirin, unu ve tuzunu ekleyin Ben 2,5 kap un ekledim ve cok sert olmayan bir hamur elde ettim Un farklarindan dolayi unu azar azar eklemenizi tavsiye ederim
Hamuru iyice yogurun, yuvarlak somun sekli verip ustunu nemli bir bezle orterek mayalanmaya birakin
Firininizi 230C ye getirin ve isinmasi icin pizzayi acmaya baslamadan yakin, firinin iyice isinmasi gerekli, yoksa pizza kurur
Ic malzemesi icin tum malzemeleri ufak ufak dograyin
Sos icin domatesleri cok ince kiyin ve dovulmus sarimsak ve baharatlarla karistirin Baharatlari zevkinize gore degistirebilirsiniz
Hamurunuzu hafif unlanmis zeminde elinizin uclariyla acin, hafif unlayarak elinizde cevirerek, kenarlardan incelterek buyutun hamuru Pizza pisirme telinizin olcusunde, yoksa tepsinizin olcusunde acin
Teliniz yoksa hafif yaglanmis ve misir unu serpilmis tepsinize serin
Parmaginizin uclariyla centikler acin, dikkat edin hamur delinmesin, yoksa sos akar ve hamur yapisir Bu centikler hamurun kabarmasini onlemek icin
Sosu kasigin tersiyle hamurun her yanina esit dagitin
Sogan ve mantarlari heryere esit sekilde serpin Kasari dagitin ve diger malzemeleri hamurunuza pay edin Beyaz peyniri en uste serpin
En ustune karabiber ve kekik serpin, zeytinyagini gezdirin
Isinmis firininizda sIk sIk kontrol ederek pisirin, benim ki 15 dk gibi bir surede pisti
Hamur icin;
2,53 kap un
14 su bardagi zeytinyagi
1 1,5 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi maya
Sos icin;
3 adet yumusak domates
2 dis sarimsak
12 cay kasigi kekik
12 cay kasigi kurutulmus maydanoz
tuz ve biber
Ust malzemesi;
300 gr kasar peyniri rendesi
3 adet enginar
1 sap pirasa
12 adet kuru sogan
810 adet mantar
1 adet orta boy kirmizi biber
100 gr beyaz peynir
12 tatli kasigi kekik
3 yemek kasigi zeytinyagi
taze cekilmis karabiber
Yapilisi;
Yarim su bardagi icinde mayayi sekerle birlikte eritin Kopurunce diger sivi malzemelerle yogurma kabinizda karistirin, unu ve tuzunu ekleyin Ben 2,5 kap un ekledim ve cok sert olmayan bir hamur elde ettim Un farklarindan dolayi unu azar azar eklemenizi tavsiye ederim
Hamuru iyice yogurun, yuvarlak somun sekli verip ustunu nemli bir bezle orterek mayalanmaya birakin
Firininizi 230C ye getirin ve isinmasi icin pizzayi acmaya baslamadan yakin, firinin iyice isinmasi gerekli, yoksa pizza kurur
Ic malzemesi icin tum malzemeleri ufak ufak dograyin
Sos icin domatesleri cok ince kiyin ve dovulmus sarimsak ve baharatlarla karistirin Baharatlari zevkinize gore degistirebilirsiniz
Hamurunuzu hafif unlanmis zeminde elinizin uclariyla acin, hafif unlayarak elinizde cevirerek, kenarlardan incelterek buyutun hamuru Pizza pisirme telinizin olcusunde, yoksa tepsinizin olcusunde acin
Teliniz yoksa hafif yaglanmis ve misir unu serpilmis tepsinize serin
Parmaginizin uclariyla centikler acin, dikkat edin hamur delinmesin, yoksa sos akar ve hamur yapisir Bu centikler hamurun kabarmasini onlemek icin
Sosu kasigin tersiyle hamurun her yanina esit dagitin
Sogan ve mantarlari heryere esit sekilde serpin Kasari dagitin ve diger malzemeleri hamurunuza pay edin Beyaz peyniri en uste serpin
En ustune karabiber ve kekik serpin, zeytinyagini gezdirin
Isinmis firininizda sIk sIk kontrol ederek pisirin, benim ki 15 dk gibi bir surede pisti
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.