
Akdeniz Güneşi Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram teremyağı (Eritilecek)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Akdeniz Güneşi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Teremyağı bir tavada eritip, ılıtıyoruz. Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup, köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra un ve kabartma tozu hariç tüm materyallerini ekliyoruz. Biraz çırptıktan sonra un ve kabartma tozunuda ekleyip, biraz daha karıştırıyoruz.
- Hazırlan kek karışımını, unlayıp yağladığımız kare borcama döküyoruz. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Keki fırından çıkarıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Kekin sos için; tüm gereçleri bir kaseye alıp, pudra şekeri eriyip, güzelce karışana kadar karıştırıyoruz. Kek soğuyunca dilimleyip, sosu üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun