iltasyazilim
FD Üye
Akdeniz Ateşi için nebati kürler
Akdeniz Ateşi için nebati çözüm
akdeniz ateşi nebati tedavisi
Gidip Gelen olarak karın ve göğüste meydana gelen sızı ve ateşle kendisini gösteren bir hastalıktır Genelde 115 yaşları aralarında görülür
Lahana, pırasa, maydanoz, tere, roka, kereviz, enginar ve mevsimlik taze sebze ve meyveler, bakliyat türü gıdalar bol yenir Pak, bakımlı bir ortamda, fazla yorulmadan stresten, üzüntüden uzaktan durulur Banyo, spor, temiz hava, iyi bir tedavidir
Ağır yiyecekler, sanayi ürünleri, hamur işi, kızartma, pasta, yağlı tatlılar, sigara, alkol, asitli içeceklerden uzaktan durulmalıdır
1 Tanım:
1 kg bal
1 kg harnup pekmezi
1 kg üzüm pekmezi
100 gr çiçek tozu
100 gr arı sütü
100 gr üzerlik tohumu
100 gr ravent kökü
100 gr deve dikeni tohumu
100 gr zencefil
100 gr zerdeçal
10 gr çörek otu
tamamı karıştırılıp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenilir
ANEKDOT: Tansiyonu yükseltebilir
2 Tarif:
200 gr demirhindi
2 lt suda kaynatılıp suyu süzülür Su yerine aç ya da tok karnına içilir
3 Tanımlama:
Karabaş otu çiçeği
Biberiye yaprağı
Söğüt yaprağı
Benzer safa çiçeği
benzer miktarda karıştırılıp 2 su bardağı kaynar suya 2 yemek yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir Aç ve tok karnına dere yerine, su yerine içilir
4 Tanımlama:
1 kg dut pekmezi
2 kg bal
50 gr saf arı sütü
50 gr çörek otu
50 gr ısırgan otu
50 gr kebabiye
50 gr çiçek tozu
50 gr zerdeçal
50 gr zencefil
50 gr havlıcan
50 gr karanfil
50 gr deve dikeni
50 gr ravent kökü
50 gr sarı dayanıklılık (aluevera)
Tamamı dövülüp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süt, kara üzüm suyu veya meyve suyuna karıştırılıp 1'er yemek kaşığı yenilir
ANEKDOT: Tansiyonu yükseltebilir
5 Tarif:
Kırk kilit otu
Kantaron çiçeği
Papatya
Hatmi çiçeği
Lavanta
Aynı miktarda karıştırılıp 2 su bardağı kaynar suya 2 yemek yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir Aç ve tok karnına içilir
6 Tasvir:
Biberiye
Mentollü nane
Karabaş otu çiçeği
Söğüt yaprağı
Okaliptus yaprağı
eşit miktarda karıştırılıp 23 su bardağı kaynar suya otların karışımından 2 yemek yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir Bal ve limon karıştırılarak içilir
7 Tanım:
50 gr kebabiye
50 gr jurnal sakızı
50 gr turp tohumu
50 gr deve dikeni tohumu
50 gr zencefil
50 gr havlıcan
50 gr karanfil
100 gr çiçek tozu
100 gr saf arı sütü
2 kg bala karıştırılıp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte ya da üzüm suyuna 1'er yemek kaşığı karıştırılıp yenir
8 Tasvir:
50 gr kereviz tohumu
50 gr keten tohumu
50 gr tarçın
50 gr pırasa tohumu
50 gr mastika
50 gr ısırgan tohumu
100 gr çiçek tozu
100 gr arı sütü
2 kg andız ya da dut veya üzüm pekmezine karıştırılıp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte ya da üzüm suyuna 1'er yemek yemek kaşığı karıştırılıp ye *
Akdeniz Ateşi için nebati çözüm
akdeniz ateşi nebati tedavisi
Gidip Gelen olarak karın ve göğüste meydana gelen sızı ve ateşle kendisini gösteren bir hastalıktır Genelde 115 yaşları aralarında görülür
Lahana, pırasa, maydanoz, tere, roka, kereviz, enginar ve mevsimlik taze sebze ve meyveler, bakliyat türü gıdalar bol yenir Pak, bakımlı bir ortamda, fazla yorulmadan stresten, üzüntüden uzaktan durulur Banyo, spor, temiz hava, iyi bir tedavidir
Ağır yiyecekler, sanayi ürünleri, hamur işi, kızartma, pasta, yağlı tatlılar, sigara, alkol, asitli içeceklerden uzaktan durulmalıdır
1 Tanım:
1 kg bal
1 kg harnup pekmezi
1 kg üzüm pekmezi
100 gr çiçek tozu
100 gr arı sütü
100 gr üzerlik tohumu
100 gr ravent kökü
100 gr deve dikeni tohumu
100 gr zencefil
100 gr zerdeçal
10 gr çörek otu
tamamı karıştırılıp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenilir
ANEKDOT: Tansiyonu yükseltebilir
2 Tarif:
200 gr demirhindi
2 lt suda kaynatılıp suyu süzülür Su yerine aç ya da tok karnına içilir
3 Tanımlama:
Karabaş otu çiçeği
Biberiye yaprağı
Söğüt yaprağı
Benzer safa çiçeği
benzer miktarda karıştırılıp 2 su bardağı kaynar suya 2 yemek yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir Aç ve tok karnına dere yerine, su yerine içilir
4 Tanımlama:
1 kg dut pekmezi
2 kg bal
50 gr saf arı sütü
50 gr çörek otu
50 gr ısırgan otu
50 gr kebabiye
50 gr çiçek tozu
50 gr zerdeçal
50 gr zencefil
50 gr havlıcan
50 gr karanfil
50 gr deve dikeni
50 gr ravent kökü
50 gr sarı dayanıklılık (aluevera)
Tamamı dövülüp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süt, kara üzüm suyu veya meyve suyuna karıştırılıp 1'er yemek kaşığı yenilir
ANEKDOT: Tansiyonu yükseltebilir
5 Tarif:
Kırk kilit otu
Kantaron çiçeği
Papatya
Hatmi çiçeği
Lavanta
Aynı miktarda karıştırılıp 2 su bardağı kaynar suya 2 yemek yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir Aç ve tok karnına içilir
6 Tasvir:
Biberiye
Mentollü nane
Karabaş otu çiçeği
Söğüt yaprağı
Okaliptus yaprağı
eşit miktarda karıştırılıp 23 su bardağı kaynar suya otların karışımından 2 yemek yemek kaşığı konulup 10 dakika demlenir Bal ve limon karıştırılarak içilir
7 Tanım:
50 gr kebabiye
50 gr jurnal sakızı
50 gr turp tohumu
50 gr deve dikeni tohumu
50 gr zencefil
50 gr havlıcan
50 gr karanfil
100 gr çiçek tozu
100 gr saf arı sütü
2 kg bala karıştırılıp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte ya da üzüm suyuna 1'er yemek kaşığı karıştırılıp yenir
8 Tasvir:
50 gr kereviz tohumu
50 gr keten tohumu
50 gr tarçın
50 gr pırasa tohumu
50 gr mastika
50 gr ısırgan tohumu
100 gr çiçek tozu
100 gr arı sütü
2 kg andız ya da dut veya üzüm pekmezine karıştırılıp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte ya da üzüm suyuna 1'er yemek yemek kaşığı karıştırılıp ye *