Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Akçadağ Kömbesi (Malatya)

Akçadağ Kömbesi (Malatya)
0
39

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
akcadag-kombesi-malatya.jpg

Akçadağ Kömbesi (Malatya) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar un (3,5 -4 su bardağı) kullandım
İç harcı için
  • 2 kuru soğan
  • 3 orta boy patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Kekik
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Maydanoz
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Akçadağ Kömbesi (Malatya) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Öncelikle kömbe ,normali kavurma ile yapılır ancak vejeteryan beslendiğimiz için patatesli yaptım.
  1. Yoğurma kabımıza un ,su, maya tuz alıp yoğuruyoruz.
  2. Üzerini örtüp yarım saat mayalandırıyoruz.
  3. İç harcını ise yağ ile soğanı kavuruyoruz.
  4. Sonra rendelenir suyu sıkılan patateslerimizi katıp kavurmaya devam ediyoruz.
  5. En son maydanoz ve kekik,tuz koyup altını kapatalım.
  6. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırıp tepsi boyutunda açın yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  7. İç harcından koyup üst katını da koyun.
  8. Üzerine karışımı sürüp 200 derecede yirmi dk pişirin.
Akçadağ Kömbesi (Malatya) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,665Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt